Uitslaande brand vernielt stacaravan op recreatiedomein Waesmeer

De caravan stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie.
Kristof Pieters De caravan stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie.
Een stacaravan is zondag volledig in de as gelegd bij een felle brand op het recreatiedomein Waesmeer in Temse. De brandweer kon vermijden dat het vuur uitbreidde naar aanpalende vakantiehuisjes. Er vielen geen gewonden
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bewoonster was thuis toen de brand uitbrak maar zat binnen in haar tuintje. Ze merkte plots een grote rookontwikkeling rond haar vaste stacaravan in de Cabinestraat op het recreatiedomein Waesmeer. De vrouw kon enkel haar auto nog verplaatsen maar had geen tijd meer om persoonlijke spulletjes te redden. Bij aankomst van de brandweer stond de caravan al volledig in lichterlaaie en was de brand al uitslaand. De grote rookpluim was van ver zichtbaar.

Er werd even gevreesd voor ontploffingsgevaar door de mogelijke aanwezigheid van gasflessen in de brandende caravan. Gelukkig bleek dat al snel niet het geval te zijn. De brandweer kon de aanpalende huisjes en caravans vrijwaren. Enkel het dichtstbijzijnde huisje liep wat schroeischade op door de stralingshitte van de brand. Hoe het vuur kon ontstaan is niet duidelijk. 

De vrouw woont al vele jaren permanent in de stacaravan en verloor hebben en houden in het vuur. Ze werd opgevangen bij haar zoon in het Antwerpse. Buren zijn er het hart van in. “Ze zou in augustus op pensioen gaan en dan eindelijk nog wat genieten van het leven en dan gebeurt er zoiets. We gaan eens bekijken of we niks kunnen organiseren om haar te helpen. Door de coronamaatregelen is het echter moeilijk om een benefiet op poten te zetten.”

Kristof Pieters
De bewoonster bleef ongedeerd maar was wel in shock.
Kristof Pieters De bewoonster bleef ongedeerd maar was wel in shock.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters