Tielrode krijgt de eerste schoolstraat: Kaaistraat voor en na schooltijd autovrij

Dit bord wordt in de Kaaistraat geplaatst. Vanaf maandag wordt het een schoolstraat, waar het autoverkeer voor en na schooltijd niet meer welkom is.
RV Dit bord wordt in de Kaaistraat geplaatst. Vanaf maandag wordt het een schoolstraat, waar het autoverkeer voor en na schooltijd niet meer welkom is.
De Kaaistraat in Tielrode wordt vanaf volgende maandag een ‘schoolstraat’. Een half uur voor de start van de school ‘s morgens en een half uur na schooltijd wordt gemotoriseerd verkeer verboden in de straat.

Om de veiligheid voor de kinderen te verhogen, bekeek het gemeentebestuur samen met de directie van de Vrije Basisschool van Tielrode de mogelijkheid voor het invoeren van een schoolstraat in de Kaaistraat. Zowel de ouders als de bewoners werden daarbij betrokken.

“Bij het begin en het einde van een schooldag verandert de straat voor een schoolpoort vaak in een chaotisch, onveilig samenspel van auto’s, fietsers en voetgangers. Een schoolstraat biedt een oplossing voor deze gevaarlijke verkeersdrukte”, schetst schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Door 2 keer per schooldag, telkens een halfuurtje, het gemotoriseerd verkeer in de straat te weren, zal de schoolomgeving voor kinderen en jongeren heel wat veiliger worden.”

Bewoners met een toegangsbewijs mogen wél nog met de auto in de straat, net als hulp- en nutsdiensten. Van 1 september tot 1 november vindt er een proefperiode plaats. Het gebruik van deze schoolstraat zal nadien samen met de dienst mobiliteit en de politie geëvalueerd worden.

Enkele jaren geleden hingen schoolkinderen tekeningen op in de Kaaistraat, met de boodschap 'Wij zijn niet onzichtbaar'.
JVS (archieffoto) Enkele jaren geleden hingen schoolkinderen tekeningen op in de Kaaistraat, met de boodschap 'Wij zijn niet onzichtbaar'.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • van royen rudi

    Allemaal goed en wel maar de ouders en grootouders vliegen wel door de andere straten als of de duivel hen op de hielen zit om hun zo geliefde kindjes naar school te brengen en in die straten lappen ze ferm de snelheidslimiet aan hun gat,dus begin bij u zelf en dan het zelfde van de andere of is het mijn kind schoon kind of eigen volk eerst