Politierechter D’Hondt veegt jongeman mantel uit na vijf pv’s tijdens lockdown: “Liggen mensen in ziekenhuis en jij maakt er een spel van om buiten te komen”

Politierechter Peter D'Hondt.
photo_news Politierechter Peter D'Hondt.
D.H. uit Temse is door politierechter Peter D’Hondt de mantel uitgeveegd nadat hij tijdens de voorbije lockdown maar liefst vijf keer op straat werd betrapt tijdens een niet-essentiële verplaatsing. Hij werd betrapt in Temse toen hij op weg was naar een vriend om die te gaan helpen. “Ik wist dat ik niet buiten mocht en besef dat ik in de fout ben gegaan”, klinkt het. 

Het was niet de eerste keer dat de politie de student bouwkundig tekenaar betrapte en aan de kant zette. Tijdens de hele lockdown kreeg hij maar liefst vijf pv’s, waarvan hij twee keer gewaarschuwd werd om binnen te blijven. Die bewuste dag stond hij geparkeerd toen de politie hem ontdekte. Hij verklaarde toen dat hij een vriend ging gaan helpen. “Als je in die periode echt je vrienden wou helpen, dan had je gewoon moeten thuisblijven. Er liggen mensen in het ziekenhuis naar adem te happen en jij legt alles doodleuk naast je neer en ging keer op keer opnieuw naar buiten”, aldus D’Hondt. D.H. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 4.000 euro. 
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lilianne Van Neylen

  Een rechter moet rechtvaardig zijn. Rechtvaardig tegenover de wetgeving en tegenover de maatschappij. Deze student heeft de beiden meermaals overtreden, dus een streng straf is volledig op zijn plaats. Deze rechter zou beter ook eens rechtvaardigheid uitspreken over de bedenkelijke “vrijspraken” van zware criminelen door velen van zijn collega’s!

 • Filip Van Bouwel

  Vreselijk. Plaats all risico groepen en ouderen in quarantaine, maar laat gezonde jongeren met rust, ipv hun geld uit hun zakken te persen. Nooit meer quarantaine!

 • Danny Damiaens

  Wereldvreemde rechter,iedereen gaat op vakantie in het buitenland of zijn we de demonstraties vergeten een paar weken terug?

 • Kris Vossen

  Zo'n rechters als rechter D'Hondt zouden er meer moeten zijn. Ook een werkstraf, bv zoveel uren werken in een rust-en verzorgingstehuis of een ziekenhuis, zou een gepaste straf zijn. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

 • Saadia Sellak

  Een te zware straf voor een student. Wat met die horden jongeren die op elkaars lip feesten?