Ons Streven reikt prijzen zomerzoektocht uit

Schepen van Toerisme Franky De Graeve en Gert Hooftman van Ons Streven, samen met prijswinnaars René D’Hollander, Christ’l Van de Wouwer en Chris De Wachter.
JVS Schepen van Toerisme Franky De Graeve en Gert Hooftman van Ons Streven, samen met prijswinnaars René D’Hollander, Christ’l Van de Wouwer en Chris De Wachter.
Milieuwerkgroep Ons Streven uit Tielrode heeft de winnaars van de zomerzoektocht bekendgemaakt.

Deze keer was het thema van de zomerzoektocht ‘Home made!’. Tientallen mensen dompelden zich daarvoor onder in de lokale economie. “Producten uit alle hoeken van de wereld belanden via internetwinkels of rijkelijk gevulde supermarkten hier bij de consument. Voeding, kledij, meubels tot bouwmaterialen hebben soms al een hele wereldreis gemaakt vooraleer ze tot bij ons geraken. Je zou haast vergeten dat onze eigen streek zoveel te bieden heeft”, schetste Geert Hooftman van Ons Streven.

Met de zoektocht daagden Ons Streven en Toerisme Temse iedereen uit om op zoek te gaan naar kwaliteitsproducten van eigen bodem, zelf geteeld of gekweekt, hier bereid of met zorg gemaakt. “De opdrachten en vragen waren niet van de poes. Misschien zorgden de hitte en de droogte ook voor een extra uitdaging. Toch bereikten nog vierenvijftig ingevulde deelnameformulieren de finish.” Die werden ingezonden door mensen uit Temse (16), Tielrode (8), Elversele (4), Sint-Niklaas (4) Kruibeke (4), Steendorp (3), Beveren (3), Baasrode (2), Bazel (2), Hamme (2), Bornem (2), Nieuwkerken (1), Boom (1), Haasdonk (1) en Lier (1).

Dirk Franck en Chris De Wachter uit Baasrode kroonden zich samen met René D’Hollander uit Elversele tot de beste speurders van deze smaakvolle zomerzoektocht. Ze werden op zeer korte afstand gevolgd door Jasper en Evelien De Laet en Tina De Swert uit Tielrode, Christ’l Van de Wouwer uit Bazel en Myriam Vercauteren uit Elversele. De aanwezige winnaars kregen van het gemeentebestuur een mooi pakket van lekkere streekproducten aangeboden.

Naar goede gewoonte werden nog een aantal prijzen verloot onder de deelnemers. Zij kregen een aantal lokale specialiteiten, zoals vlaai en drakenbrood van bakkerij Anné, honing van Herman Vermeulen van de Kettermuit, ambachtelijke speculaas van Wim Vermeulen van Temse-Velle, vlaai van Zoetie op de Krijgsbaan, ambachtelijke droge worstjes van Jean-Pierre Smet van Ardenia en vier variëteiten van sap geperst uit vers fruit op het bedrijf van Raf De Dycker uit de Krijgsbaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.