Nog deze maand komen er 28 nieuwe schuilhuisjes en digitale infoborden

Op verschillende plaatsen is de bestaande bushalte deze week al weggehaald zoals hier in de Kouterstraat.
rv Op verschillende plaatsen is de bestaande bushalte deze week al weggehaald zoals hier in de Kouterstraat.
De gemeente Temse zal een hele reeks wachthuisjes aan bushaltes vervangen. Nog deze maand worden 28 nieuwe schuilhuisjes, twee digitale schermen en vier informatieborden geplaatst.

De nieuwe wachthuisjes vervangen de huidige publicitaire schuilhuisjes van Clear Channel Belgium. “De wachthuisjes worden stelselmatig geplaatst en zijn steeds gekoppeld aan de afbraak van de oude halte”, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “De werken zijn maandag 8 juni gestart en situeren zich onder meer langs de Krijgsbaan, Kapelstraat, Kouterstraat, Schoolstraat, Hoogkamerstraat, Cauwerburg, Burgemeester A. Heymanstraat, Gentstraat, Legen Heirweg en de Doornstraat. De werkzaamheden moeten tegen eind juni klaar zijn.”

Gemeentelijke communicatie

Verder worden ook twee digitale schermen en vier informatieborden geplaatst, die de gemeente kan gebruiken voor gemeentelijke communicatie. “Via deze digitale schermen wordt communiceren creatiever en kan de bevolking in ‘real time’ aangesproken worden”, vervolgt Truyman. “De vier infoborden zijn bestemd voor onder meer evenementen of sensibilisatie.”

De werken zullen niet te veel hinder veroorzaken. “Momenteel zijn er – in samenwerking met De Lijn – tijdelijke haltepalen geplaatst om de haltes aan te duiden. Deze staan slechts enkele meters van de huidige wachthuisjes.”

In een tweede fase (najaar 2020) zal de gemeente de resterende 15 wachthuisjes zonder publiciteit vervangen door gesubsidieerde schuilhuisjes van De Lijn.