Nieuwe motorhomeparking De Zaat blijkt meteen voltreffer

De motorhomeparking op De Zaat in Temse.
JVS De motorhomeparking op De Zaat in Temse.
De nieuwe motorhomeparking op De Zaat in Temse kan al meteen goeie cijfers voorleggen. Sinds de ingebruikname van de ticketautomaat eind juni zijn er al 1.048 verrichtingen geregistreerd, wat de gemeente 3.934 euro aan inkomsten opleverde.

"Het was voorspeld van bij de start dat de motorhomeparking op site De Zaat een succes zou worden. Dat is overduidelijk gebleken sinds de ingebruikname vorig jaar", zo meldt het gemeentebestuur van Temse.

In juni, net voor de zomervakantie, werd de motorhomeparking volledig afgewerkt. Sindsdien kunnen gebruikers er rekenen op alle nodige nutsvoorzieningen. "En sinds 22 juni is ook de betaal- en ticketautomaat in gebruik. Die bevestigt het succes. Tussen 22 juni en 30 september werden 1.048 verrichtingen aan de automaat geregistreerd, goed voor 3.934 euro aan inkomsten."

Alle faciliteiten

De motorhomeparking in Temse is de eerste in zijn soort in de hele regio. Toeristen met campers vinden er alle nodige faciliteiten tegen democratische prijzen. Zo kost parkeren zonder gebruik van de service 2 euro per 24 uur, mét water en elektriciteit is dat 8 euro per 24 uur. Drinkwater is er ook beschikbaar. Het lozen van sanitair en afvalwater is gratis.

In 2015 gingen de werken van start. De parking is sinds juni volledig klaar, telt twintig parkeerplaatsen en is voorzien van riolering, waterleiding, elektriciteit en verlichting. Er is een groene zone en er zijn picknicktafels en infopanelen voor de toeristen, met onder meer een stratenplan en toeristische bezienswaardigheden. Niet alleen Belgische campertoeristen zoeken er vaak een plekje op, maar ook heel wat toeristen uit andere landen passeren er.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.