Nieuw Scheldebad gaat open op 1 september 2018

Een impressie van het toekomstige Scheldebad in Temse.
Foto Joris Vergauwen Een impressie van het toekomstige Scheldebad in Temse.
De bouwwerken voor het nieuwe Vita Scheldebad in Temse zitten op schema. Als alles volgens plan blijft verlopen, kan het nieuwe zwembad in september 2018 de deuren openen.

"We mikken op 1 september 2018 voor de feestelijke opening", kondigt schepen voor Sport Debby Vermeiren (CD&V) aan. De prijszetting is intussen ook al bekend. Temsenaren zullen een toegangsprijs van 3,5 euro betalen, niet-Temsenaren 4,5 euro. Voor kinderen en senioren worden nog andere prijzen gehanteerd. In het hele complex kunnen een dertigtal mensen aan de slag. Op vraag van gemeenteraadslid Wim Van Rossen (Open Vld) ging schepen Vermeiren ook in op de rol van de gemeente in dit publiek-private project, waarvoor de gemeente een jaarlijkse vergoeding van 1,2 miljoen euro betaalt gedurende dertig jaar aan Vita Groep, de private partner die het zwemcomplex bouwt, financiert en beheert. "De gemeente heeft een plaats in het beheerscomité van het Vita Scheldebad. Op regelmatige basis komt dat comité bij elkaar om te overleggen over tarieven, het gebruik van het zwembad door verenigingen, enz. We hebben absoluut een stem in het beheer van het bad."


Naast het zwembad komt er ook een horecazaak en een fitnesscenter. "Het is geen verhuis van een bestaande fitnesszaak. Het gaat om twee nieuwe zaken, een Vita-horecazaak en Vita Fitness. Een binnenspeeltuin komt er definitief niet. Er zal wel een polyvalente ruimte van zo'n 80 m² zijn waar allerlei activiteiten voor kinderen mogelijk zijn, van dans, kinderyoga tot buitenschoolse activiteiten." (JVS)