N-VA niet opgezet met Turks verkiezingsdebat

"Blijkbaar zijn de Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open Vld er alleen voor de eigen gemeenschap?", stelt N-VA.
JVS "Blijkbaar zijn de Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open Vld er alleen voor de eigen gemeenschap?", stelt N-VA.
De N-VA in Temse is niet te spreken over een verkiezingsdebat in de Turkse moskee aan de Edgard Tinelplaats vorige week. "Het debat ging tussen Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open Vld en werd uitsluitend in het Turks gevoerd. Een compleet verkeerd signaal", vindt de lokale N-VA-voorzitter Joris Baert.

In de Diyanet-moskee vond vorige week een debat plaats in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, met kandidaten van Turkse origine van de partijen CD&V, Tesamen en Open Vld. Op de N-VA-lijst staan geen kandidaten met Turkse roots en was er niemand van die partij uitgenodigd voor het debat. "Wij betreuren het dat uitsluitend Turkse kandidaten waren uitgenodigd om daar te spreken. Bovendien werd het debat in het Turks gevoerd. Dat draagt naar ons gevoel weinig toe aan een integratie van deze gemeenschap in Temse", klinkt het bij N-VA-voorzitter Joris Baert. "De insteek van dit debat ging voornamelijk over wat de Turkse gemeenschap aanbelangt. Blijkbaar zijn de Turkse kandidaten van CD&V, Tesamen en Open Vld er alleen voor de eigen gemeenschap? We vinden dat een compleet verkeerd signaal. Er nemen in Temse 175 kandidaten deel aan de verkiezingen, verspreid over zeven partijen. Elke partij wil zijn klemtoon leggen hoe er aan de toekomst van Temse gewerkt kan worden, los van origine, culturele achtergrond of geloofsovertuiging."

"94 nationaliteiten"

Ook N-VA-lijsttrekker Lieve Truyman is er niet mee akkoord. "Kandidaten die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen zouden moeten bouwen aan een gemeenschap voor alle burgers. Het is een foute redenering dat zij die over een specifieke culturele achtergrond beschikken alleen voor die gemeenschap zouden opkomen. Als we die redenering doortrekken, zou er van elk van de 94 nationaliteiten in Temse iemand moeten vertegenwoordigd zijn in de lokale politiek. Wij willen geen wij-zij-verhaal dat aanzet tot verdeeldheid. Wij voeren één beleid voor álle inwoners van Temse." 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludwig Van Hee

    AKP zal Temse wel overnemen!

  • Jos Plessers

    Hebben die Belgische politiekers het dan NOG steeds niet in de gaten?Wat rechts al jaren van de daken schreeuwt:De Turken zijn van plan in de partijen te infiltreren en in België alles over te nemen.Ze vereffenen de weg voor hun WAAR staatshoofd en dat is Erdogan.Zijn onze eigen politiekers dan stekenkind?