Moeder van meisje dat jongen neerstak op school: “Ik heb schrik dat er iets gaat gebeuren”

De vrouw getuigde anoniem in een interview bij TV Oost.
Kristof Pieters/screenshot TV Oost De vrouw getuigde anoniem in een interview bij TV Oost.
De moeder van het meisje dat vorige week op een middelbare school in Temse een klasgenoot neerstak, vreest voor de veiligheid van haar dochter. “Ik heb schrik dat er iets gaat gebeuren”, vertelt ze in een interview bij TV Oost.

De steekpartij vond vorige week donderdag plaats in het Lyceum aan de Stroom in Temse. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar was er gelukkig niet zo erg aan toe. Beide scholieren zaten nog niet zo lang op de school, het meisje zelfs nog maar twee dagen. Na de feiten werd het meisje korte tijd opgepakt.

De moeder van het meisje geeft bij TV Oost toe dat haar dochter de jongen neerstak en keurt dat gedrag af. “Maar sinds ik het volledige verhaal heb gehoord, weet ik wel waarom ze het gedaan heeft. Er was een reden voor”, klinkt het. De school bevestigde intussen dat ook de jongen preventief geschorst is.

Drugsdealers

Sinds het incident doen de wildste verhalen over het gezin de ronde, zegt de moeder. “Dat we werkloos zijn, dat we drugsdealers zijn, dat we in een luxevilla wonen... allemaal dingen waar niks van klopt.”

De vrouw vreest voor de veiligheid van haar dochter. Op sociale media doet een foto van haar dochter de ronde, vergezeld van de grofste verwijten. “Ik heb schrik”, besluit de vrouw, die nog steeds onder de indruk is.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Vermeiren

  Niks met politiek te maken, juist ontbrekende opvoeding, dan heb je geen mes nodig, en hoef je niet te veranderen van school, is dat nu zo moeilijk...

 • gustaaf Van Bever

  Waarom met een mes rondlopen?????

 • Patrick Martens

  Als je rondloopt met een mes dan wil je dat gebruiken.Waarom zou je anders een mes bij hebben?

 • Faes Bianca

  Hoe dat sommige hierop reageren... Dat had in de eerste plaats, omdat ze de reden kennen, kunnen vermeden worden!!! Dat die jongen gestraft is geworden zal dan ook met die reden geweest zijn, maar het meisje moet ook besseffen dat dit niet kan!!

 • Peter Brokken

  De agressor vervalt in een slachtofferrol. Van een onderzoek via het parket is er geen sprake. Geweld is onaanvaardbaar, enkel wettelijke zelfverdediging om je eigen leven te verdedigen is toegelaten, dan nog... Het parket moet dan ook eerst onderzoeken of er wel degelijk sprake was van het geval van wettelijke zelfverdediging bij levensgevaar. Rondlopen met een mes op zak lijkt op een moordpoging bij voorbedachte rade. Bij pesterijen zijn er andere manieren om te komen tot een oplossing...