Man (32) ernstig gewond na zwaar verkeersongeval

De 32-jarige man uit Temse reed achteraan in op de vrachtwagen. De wagen slingerde weg en belandde in de middenberm. De bestuurder moest door de brandweer worden bevrijd.
Foto Aerts De 32-jarige man uit Temse reed achteraan in op de vrachtwagen. De wagen slingerde weg en belandde in de middenberm. De bestuurder moest door de brandweer worden bevrijd.
Een 32-jarige man uit Temse is gisteren ernstig gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. De man reed met zijn auto tegen een vrachtwagen aan. Die was kort daarvoor in panne gevallen

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur op de Rijksweg (N16) in Bornem in de richting van Temse. "Vermoedelijk had hij mij te laat opgemerkt", zucht de vrachtwagenbestuurder. De impact was zwaar, de gevolgen nog ernstiger. De personenwagen slingerde weg en belandde in de middenberm van de N16.

Gekneld

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. "De bestuurder zat gekneld in de wagen. We hebben het dak moeten openknippen om de man uit het voertuig te ontzetten", verduidelijkt brandweerluitenant Ivan Vergauwen. De 59-jarige man uit Temse liep ernstige verwondingen op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond. Hij was wel in shock. "De man heeft nog geluk gehad dat hij niet frontaal tegen mijn vrachtwagen is gereden en hij nog wat heeft kunnen uitwijken", aldus de vrachtwagenchauffeur.


De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. "Er werd contact opgenomen met het parket. Zij stuurden een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken", aldus de hulpdiensten. Omstreeks 14 uur werd de N16 in Bornem vrijgegeven. Tot dan moest het verkeer op de N16 richting Temse omrijden via het linkerrijvak in de richting van Mechelen. Dat werd even opengesteld om het verkeer op de Rijskweg te ontlasten. Pas dan kon ook de personenwagen en vrachtwagen getakeld worden en de rijbaan gereinigd worden. Of snelheid of onvoorzichtigheid aan de basis ligt van het ongeval is nog niet geweten. De exacte omstandigheden worden nog steeds onderzocht. (TVDZM)