Juwelier jaagt overvallers buiten, maar raakt gewond in aangezicht

De juwelier in de Kouterstraat werd gisterenavond overvallen door twee gangsters.
Foto Kristof Pieters De juwelier in de Kouterstraat werd gisterenavond overvallen door twee gangsters.
Twee gewapende gangsters hebben woensdagavond geprobeerd om een juwelierszaak te overvallen in de Kouterstraat in Temse. De juwelier slaagde erin de daders buiten te werken, maar raakte wel gewond in het aangezicht. De politie hield een klopjacht in de omgeving, maar zonder resultaat. Het is al de tweede overval in twee dagen tijd in de Kouterstraat.

Een ongemaskerde man belde kort voor 18 uur aan bij de juwelierszaak Thierens-Van Wauwe. Zoals de meeste juweliers worden klanten enkel binnen gelaten na aanmelding aan de voordeur. Omdat de man niet gemaskerd was, deed de juwelier niks vermoedend de deur open. Op dat moment sprong een tweede man te voorschijn. Deze droeg een masker uit de film 'Scream' en had een pistool bij. De juwelier liet zich niet kennen en duwde de twee weer buiten. Bij de daaropvolgende schermutseling kreeg de man enkele rake klappen in het aangezicht, maar slaagde erin de deur te sluiten waardoor de daders zonder buit op de vlucht sloegen.


De politie hield een klopjacht in de omgeving. Ook werd een helikopter ingezet omdat er eerst werd gedacht dat de gangsters zich verscholen hielden in een nabijgelegen parkje. Daarnaast speurde de politie ook de omgeving van de sportvelden af. De voetbaltraining werd om veiligheidsredenen afgelast. De politie vond het masker terug in een plastic zak die onder een geparkeerde auto was gegooid. De daders konden nergens meer worden aangetroffen.


Het is al de tweede overval in twee dagen in de Kouterstraat. Maandagavond was er ook al een gewapende overval op de drogisterij Kruidvat. Toen ging het om één dader die gemaskerd was met een bivakmuts. Het is nog niet duidelijk of er een verband is. Speurders hopen dat de camerabeelden van de juwelier meer duidelijkheid brengen. (PKM)