Gewapende overval op Kruidvat

MAN BEDREIGT KASSIERSTER MET REVOLVER NET VOOR SLUITINGSTIJD

Het Kruidvat-filiaal in de Kouterstraat werd maandag vlak voor sluitingstijd overvallen.
Foto Pieters Het Kruidvat-filiaal in de Kouterstraat werd maandag vlak voor sluitingstijd overvallen.
Een gemaskerde en gewapende man heeft maandag vlak voor sluitingstijd een overval gepleegd op het Kruidvat-filiaal in de Kouterstraat. Op dat moment waren er twee personeelsleden en drie klanten aanwezig. De kassierster werd onder schot gehouden en moest de kassa openen. De precieze buit is nog niet bekend. De politie hield nog een klopjacht, maar de dader kon vluchten.

De overval gebeurde maandag rond 18 uur, vlak voor sluitingstijd. Toen er nog enkele klanten in de zaak waren, kwam een man met een bivakmuts binnen. Hij haalde een revolver boven en hield daarmee de kassierster onder schot. Die werd verplicht om de kassa te openen, waarna de man de inhoud ervan meegraaide en op de loop ging.


"Er zijn gelukkig geen schoten gelost en er is niemand gewond geraakt, maar uiteraard waren de twee aanwezige personeelsleden wel in shock", zegt commissaris Katty De Bruyn van de politiezone Kruibeke-Temse. Over de omvang van de buit is nog niet veel geweten. Het gaat enkel om de inhoud van de kassa, maar Kruidvat moet zelf nog becijferen hoeveel geld er in de lade zat. De dader sprak Nederlands, maar meer is over hem voorlopig niet geweten.

"Flink geschrokken"

De overval werd gefilmd door bewakingscamera's, maar aangezien de man een bivakmuts droeg hebben de beelden voorlopig weinig nut.


Wel volgt de politie een ernstig spoor. In het belang van het onderzoek wil men hierover voorlopig niks kwijt.


Het Kruidvat-filiaal in de Kouterstraat was gisteren al weer open. Het personeel mag geen commentaar geven op de overval. "Maar het spreekt voor zich dat we flink geschrokken zijn", vertelt de gerante. "Een overval is wel het laatste dat we hier verwacht hadden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

Avondspits

De politie en de hoofdzetel van Kruidvat zorgden voor pyschologische ondersteuning van de slachtoffers. De dader nam in elk geval veel risico met zijn keuze voor de drogisterij. Het Kruidvat-filiaal ligt namelijk in het midden van de drukke winkelstraat en rond 18 uur is de avondspits nog volop aan de gang. De kans is dan reëel dat sommige voorbijgangers de dader hebben gezien. Het is al de tweede gewapende overval op korte tijd in de regio. Vorige week dinsdag werd ook al de supermarkt van Carrefour op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas overvallen. Ook toen sloegen de daders toe vlak voor sluitingstijd en moest het personeel onder bedreiging van een vuurwapen de kassa's leegmaken. Die daders zijn nog altijd spoorloos, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er een verband is met de overval op de Kruidvat.