Gemeente zoekt ‘wegspotters’ om trage wegen in het oog te houden

RV
De gemeente Temse gaat op zoek naar ‘wegspotters’. Dat zijn vrijwilligers die een paar keer per jaar trage wegen controleren op gebreken.

In oktober volgt nog een infoavond om kandidaat-wegspotters te informeren, maar de gemeente doet nu een oproep. Wie graag wandelt langs voetwegels en trage wegen, kan zich kandidaat stellen om ‘wegspotter’ te worden. Je moet bereid zijn om 4 keer per jaar één of meerdere trage wegen te controleren op gebreken. Is de bewegwijzering in orde? Versperren obstakels de weg? Ligt er zwerfvuil? Wegspotters leggen het probleem vast op foto en geven de verzamelde info door aan de gemeente via hun smartphone of computer. Dat gebeurt met een digitaal meldingssysteem. De gemeente rapporteert terug via dezelfde weg.

Ogen tekort

“Om de toegankelijkheid van alle wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en voor landbouwverkeer periodiek te controleren, komen we vele ogen tekort. Daarom lanceren we met de steun van de provincie en het Regionaal Landschap Schelde-Durme het project ‘Wegspotters’”, schetst schepen Hugo Maes (CD&V).

Iedereen is welkom op de infoavond op donderdag 24 oktober in AC De Zaat. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Info bij de gemeentelijke groendienst op het nummer 03/710.12.36. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.