Chef opent restaurant in ouderlijk huis

NICOLAS HAUMAN EN CHANA NEVE STAMPEN EIGEN ZAAK UIT DE GROND

Nicolas Hauman en zijn vriendin Chana Neve in hun nieuwe restaurant.
Foto Vergauwen Nicolas Hauman en zijn vriendin Chana Neve in hun nieuwe restaurant.
In de Parklaan in Temse opent vandaag Het Moment. Voor chef Nicolas Hauman is het letterlijk thuiskomen, want het restaurant is ondergebracht in de woonkamer van zijn ouderlijk huis.

Voor Nicolas Hauman (33) en zijn vriendin Chana Neve (24) begint een nieuw hoofdstuk met hun eigen restaurant. Chef Nicolas heeft er al een hele weg op zitten. Hij gaf de voorbije jaren stevig zijn ogen de kost in de restaurants Symfonie en Eyckerkof in Hingene, hotel Serwir in Sint-Niklaas en restaurant De Ceder in Kruibeke. En ook Chana Neve kan met een stevige referentie uitpakken, want zij werkte de voorbije drie jaar in restaurant Het Gebaar van Roger Van Damme.

Roger Van Damme

Hun nieuwe restaurant is gevestigd in een bijzonder pand, gebouwd in de Vlaamse hoevestijl van gemeente-urbanist en architect Rik De Ryck, wiens naam sinds enkele jaren is verbonden aan de nieuwe straat tussen de Scheldekaai en het station van Temse. Maar meer bijzonder is dat het pand het ouderlijke huis is van Nicolas. In de woonkamer staan nu de tafels en stoelen van Het Moment. "Dit is dus écht thuiskomen. Mijn ouders, die hier nog vaak verblijven, zullen meteen vanuit hun vertrekken aan tafel kunnen gaan", lacht hij.


Meteen kan het restaurant ook uitpakken met huiselijke gezelligheid. "Je komt binnen via de hal, waar je meteen wordt overvallen door die huiselijke sfeer. Dat willen we ook bewust zo, dat mensen hier volledig tot rust komen, zich thuis voelen. Op restaurant gaan, hoeft niet gehaast te gebeuren. Al kunnen we natuurlijk ook snel bedienen, bijvoorbeeld voor zakenmensen die 's middags willen lunchen."


Voor het koppel is een eigen resto een hele stap, ze zijn er dan ook al anderhalf jaar mee bezig. "We hebben elkaar leren kennen in hotel Serwir en daar is het idee gegroeid. Vanaf het moment dat je wéét waar je naartoe wil, ga je alles ook anders bekijken. Stelen met je ogen als het ware, van de presentatie van de borden tot de zakelijke aanpak van een onderneming. Het is niet alleen koken, maar bijvoorbeeld ook prijsbewust omgaan met je producten. De Ceder was voor mij de beste leerschool", aldus Nicolas.


En Chana kan nog altijd rekenen op tips van Roger Van Damme. "Deze week heeft hij nog gebeld. We hebben echt een goeie band. Hij weet natuurlijk hoe het is om iets uit de grond te stampen. En hij leeft echt mee. Allicht zal hij binnenkort wel eens passeren."


Het Moment biedt de klassieke Belgisch-Franse keuken aan, met eigen moderne toetsen. En de naam komt ook voor op de kaart, met 'Het Groots Moment' als degustatiemenu van vier of vijf gangen, 'Het Klein Moment' als menu van drie gangen en 'Het Klein Moment' als lunch van 30 euro zonder dessert. De gerechten uit het menu kunnen ook à la carte genomen worden.


Info: www.restohetmoment.be