Bierfestival Velle geeft Boenk! van brouwerij
Brixius eerste prijs

Daniël Brijs en Sandra Cloostermans (centraal in zwarte t-shirt) van brouwerij Brixius, met de winnaars van de biermanden van het bierfestival van Temse-Velle.
JVS Daniël Brijs en Sandra Cloostermans (centraal in zwarte t-shirt) van brouwerij Brixius, met de winnaars van de biermanden van het bierfestival van Temse-Velle.
De organisatoren van het bierfestival van Temse-Velle hebben hun prijsuitreiking gehouden. Brouwerij Brixius uit Kruibeke sleept met het Boenk!-bier de eerste prijs in de wacht.

Pas in september 2018 ging brouwerij Brixius in Kruibeke van start, maar anderhalf jaar later mogen brouwers Daniël Brijs en Sandra Cloostermans zich al bij de top rekenen. Op het bierfestival van Temse-Velle, dat plaatsvond in juni, kreeg hun bier Boenk! de hoofdprijs. Het is uitgeroepen tot beste bier. Op het festival moesten bezoekers hun top drie geven. In totaal waren er twintig brouwers aanwezig, met meer dan vijftig verschillende bieren.

Fijne erkenning

Het bier Boenk! is het paradepaardje van de brouwerij, dat in totaal zes bieren brouwt. Het is een amberkleurig biertje met liefst 10,5 graden alcohol, een pittige quadrupel dus. Boenk erop, volgens de bezoekers en bierkenners op het festival. “Het is heel fijn natuurlijk om op een bierfestival in de prijzen te vallen. We hebben al veel reacties gekregen. Vele mensen vinden de naam van het bier ook heel geslaagd. Het spreekt duidelijk aan. Het is een zwaarder bier, maar op bierfestivals speelt het alcoholgehalte minder een rol, omdat bezoekers proefglaasjes van 15 centiliter gebruiken. In ieder geval is dit een geweldig fijne erkenning”, aldus brouwer Daniël Brijs.  Meer info over het assortiment van de brouwerij vind je op de site www.brouwerijbrixius.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • michel bryssinckx

    proficiat familie.

  • Lesley Aerts

    Proficiat buren!!!