Bib start met boekenruilkast

Andreas Van den Bergh (11) mocht als eerste van de nieuwe boekenruilkast 'proeven'. Voormalig bibliothecaris Marijke Dierckx en assistent Jeroen De Lathouwer kijken goedkeurend toe.
JVS Andreas Van den Bergh (11) mocht als eerste van de nieuwe boekenruilkast 'proeven'. Voormalig bibliothecaris Marijke Dierckx en assistent Jeroen De Lathouwer kijken goedkeurend toe.
De bibliotheek van Temse is onlangs van start gegaan met een boekenruilkast. Die heeft een plaats gekregen aan de muziekacademie. Als het succesvol is, krijgen ook de deelgemeenten Tielrode, Steendorp, Elversele en de wijk Velle straks boekenruilkastjes.

Het principe van een boekenruilkast is simpel: iedereen kan er gelezen boeken in steken en er een ander boek uitnemen, gratis. Al in heel wat steden en gemeenten zijn er dergelijke boekenruilkasten. "Het zorgt voor een leuke dynamiek die allerlei soorten mensen aantrekt, van jong tot oud. Het zijn allemaal mensen die graag lezen. Het kastje wordt een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en tips kunnen geven", aldus cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA). Gemeenteraadslid Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) werd door de bibliotheekraad uitgekozen als meter van het kastje. Zij lanceerde het idee en zal ook de rol van steward op zich nemen. 

Uitbreiden

"We hebben de ruilkast aan de muziekacademie geplaatst, in een omgeving waar voldoende toezicht mogelijk is. Om het project een kans te geven en de reikwijdte ervan na te gaan, starten we in de beginfase met één boekenruilkast. Als het project succesvol is, kunnen we de boekenruilkastjes uitbreiden naar de deelgemeenten Tielrode, Steendorp, Elversele en de wijk Velle." 

"Als het project succesvol is, kunnen we de boekenruilkastjes uitbreiden naar de deelgemeenten Tielrode, Steendorp, Elversele en de wijk Velle", stelt cultuurschepen Lieve Truyman.
JVS "Als het project succesvol is, kunnen we de boekenruilkastjes uitbreiden naar de deelgemeenten Tielrode, Steendorp, Elversele en de wijk Velle", stelt cultuurschepen Lieve Truyman.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.