Auto belandt op zijn dak in gracht in Heirputstraat, één gewonde

Kristof Pieters
In de Heirputstraat in Steendorp is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 0.30 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. De bestuurder van een BMW die in de richting van de E17 reed, miste een scherpe bocht waardoor de wagen op zijn dak in de gracht naast de weg belandde.

De vier inzittenden konden op eigen kracht uit de wagen geraken. Eén van hen, een 18-jarige jongeman, raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas overgebracht. Onaangepaste snelheid in combinatie met alcoholintoxicatie ligt aan de basis van het ongeval. De 22 jarige chauffeur uit Antwerpen legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1.01 promille alcohol in zijn bloed had. Het parket werd ingelicht en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De wagen raakte zwaar beschadigd en werd getakeld.  De Heirputstraat was voor de takelwerkzaamheden gedurende een half uurtje in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.