Auteur vertelt in bib over boek ‘Het concentratiekamp’

RV
In de bib van Temse stelt auteur Vera Mertens op zondag 18 november haar boek ‘Het concentratiekamp’ voor, het waargebeurde oorlogsverhaal van haar vader die tijdens de Tweede Wereldoorlog als tiener in een Duits concentratiekamp terechtkomt.

De bibliotheek van Temse pakt op zondag 18 november uit met een opmerkelijke auteurslezing. Die dag is Vera Mertens te gast met haar boek ‘Het concentratiekamp: het waargebeurde oorlogsverhaal van een Belgische tiener’. Het is het verhaal van haar vader Pierre, die als 14-jarige in een Duits concentratiekamp terechtkomt. Hij groeit op in een gezin dat werd getroffen door de Groote Oorlog. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de Duitsers binnenvallen, voelt hij de drang om zich tegen de bezetter te verzetten. Hij gaat in het verzet en wordt lid van de Witte Brigade. Op 30 december 1942 wordt hij thuis aangehouden door de Duitsers. De tiener komt in een Duits concentratiekamp terecht en is getuige van de gruwelijkheden die zich dagelijks in het kamp afspelen. Ondanks de honger, de kou en de pijn die hij lijdt, geeft hij de moed niet op. Er verschijnen immers geregeld Amerikaanse en Engelse vliegtuigen in het luchtruim.

Vera Mertens vertelt over haar boek en gaat tijdens deze lezing ook in gesprek met het publiek. Aansluitend is er een signeersessie. De lezing start om 10.30 uur in de bib in de Oeverstraat 15 in Temse. De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht via bibliotheek@temse.be. Info: 03/710.13.20. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.