Al meer dan 800 bezwaarschriften tegen plannen steenbakkerij

Steendorp vanuit de lucht, met centraal de oude steenbakkerij, die wacht op een nieuwe invulling.
JVS Steendorp vanuit de lucht, met centraal de oude steenbakkerij, die wacht op een nieuwe invulling.
Bij het gemeentebestuur van Temse zijn al meer dan 800 bezwaarschriften ingediend tegen de plannen met de voormalige steenbakkerij in Steendorp.

Donderdag trok een delegatie van Steendorp Leefruimte, Natuurpunt Waasland Scousele, KWB Steendorp en andere sympathisanten met meer dan 800 bezwaarschriften naar AC De Zaat in Temse. Die komen bovenop de al eerder ingediende individuele bezwaarschriften. Het is duidelijk dat Steendorp opnieuw een krachtig signaal geeft tegen de mogelijke toekomstige invulling van de vroegere steenbakkerij aan de Warandestraat. Deze keer ligt er een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor van het bedrijf Vagaetrans uit Elversele, dat er activiteiten voor grondverwerking en -opslag wil ontplooien. Het openbaar onderzoek loopt af op 24 februari. Op 4 maart moet het schepencollege een advies formuleren aan de provincie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.