84 wagens geflitst

Er werden gisterenmorgen snelheidscontroles gehouden in de zone Kruibeke-Temse. In de Hoogkamerstraat in Temse werden 401 voertuigen gecontroleerd en 16 geflitst. In de B.A. Heymanstraat in Tielrode liepen 7 chauffeurs tegen de lamp op een totaal van 718 gecontroleerde voertuigen. In Kruibeke werden er 51 chauffeurs geflitst in de Bazelstraat op een controle van 608 voertuigen. Tot slot werden ook in de Langestraat 604 voertuigen gecotroleerd en 10 geflitst. (PKM)


---

Autoinbraak

SINT-NIKLAAS


Een 31-jarige man uit Sint-Niklaas stelde gisterenochtend om 8.30 uur vast dat er werd ingebroken in zijn wagen in de Molendreef. De dieven hadden geprobeerd het voertuig te stelen. Ze maakten de bedrading van het contactslot los en namen een versterker en klein geld mee. De auto was niet meer rijvaardig. (PKM)


---

Bromfietsers botsen met auto

BEVEREN


Ter hoogte van de Oude Zandstraat in Beveren kwamen maandag om 8.55 uur een auto en twee bromfietsen met elkaar in aanrijding. Twee personen werden naar het AZ Nikolaas overgebracht. (PKM)


---

Motorrijders en passagier gewond

KRUIBEKE


Een motard en zijn vrouwelijke passagier zijn maandagavond omstreeks 17.45 uur gewond geraakt bij een ongeval op de E17 richting Gent. Ter hoogte van de afrit Kruibeke botste de motard in de file achterop een Ford met aan boord een bejaard koppel. Mogelijk speelde de laagstaande zon in rol bij het ongeval.


Door de klap werd de vrouwelijke passagier van de motor gekatapulteerd. Ze kwam daarbij onzacht op het wegdek terecht. De motard schoof met zijn motor nog een twintigtal meter verder. Beiden raakten gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval waren twee van de drie rijstroken richting Gent gedurende ruim een half uur versperd wat al vlug voor een lange file zorgde.