'Velle Vooruit' wil polyvalente gemeenschapsruimte

Schepencollege ziet mogelijkheden op plaats kantine VK Velle

Het gehucht Velle mist een plek voor een verenigingsleven, vindt de groep 'Velle Vooruit'. Na overleg met het schepencollege wordt de mogelijkheid naar voor geschoven om op de plaats van de kantine van VK Velle zo'n nieuwe gemeenschapsruimte in te richten.

Ondanks, of net dankzij het feit dat het gehucht Velle minder dan duizend inwoners telt, heeft het een behoorlijk bruisend en intens verenigings- en gemeenschapsleven. Als er een evenement plaatsvindt, komt het hele dorp buiten. Denk maar aan 'Festivel', het festival dat vorig jaar deel uitmaakte van het feestweekend waarmee Temse-Velle het 125-jarig bestaan van basisschool Sint-Jozef vierde, maar dat dit jaar uitgroeide tot een volwaardig, driedaags festival. Dat was een gigantische krachttoer die door de lokale gemeenschap werd gedragen. Zowat 200 Vellenaren staken er de handen uit de mouwen. “Velle staat bekend voor zijn samenhorigheid en zijn actieve verenigingsleven. Hier is dat mogelijk, omdat veel mensen mee op de kar springen", klinkt het er. Ook heeft Velle de meest succesrijke kermis van de hele gemeente Temse.

Jos Verhulst, Hugo Van Lemmens, Luc Van Lombergen en Roger Monnissen van de plaatselijke werkgroep 'Velle Vooruit'.
JVS Jos Verhulst, Hugo Van Lemmens, Luc Van Lombergen en Roger Monnissen van de plaatselijke werkgroep 'Velle Vooruit'.

"Maar er ontbreekt iets", vinden Jos Verhulst, Hugo Van Lemmens, Luc Van Lombergen en Roger Monnissen van de plaatselijke werkgroep 'Velle Vooruit'. "Er is nood aan een volwaardige, polyvalente gemeenschapsruimte. De parochiezaal behoort toe aan de school en is zowel in ruimte als beschikbaarheid beperkt. En dat is in toenemende mate een rem op het bloeiende buurt- en gemeenschapsleven."

Kantine

Volgens burgemeester Luc De Ryck (CD&V) dienen er zich mogelijkheden aan in Velle. "De werkgroep heeft zich al met verantwoordelijken van het schepencollege over de mogelijkheden op vlak van ruimtelijke ordening gebogen. De conclusie is dat er ruimte is naast het voetbalveld, waar zich momenteel de kantine van VK Velle bevindt. Die plek biedt heel wat mogelijkheden." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.