Té 'uitnodigend' voor hardrijders

De Kloosterstraat in het centrum: net voorbij het Kerkplein behoorlijk breed, en dus uitnodigend voor hardrijders. Verre van ideaal, met een school en kinderopvang in de buurt.

Het gaat om gemeenteschool De Oester, die zowel een kleuterafdeling als een lagere school heeft, op zo'n vijftig meter van elkaar. Elke ochtend worden de leerlingen van de lagere school tot 8.30 uur opgevangen in de vestiging van de kleuterafdeling, waarna ze in een rij naar hun eigen gebouw trekken. "Sommige automobilisten rijden hier wel nog sneller dan de toegelaten 30 km/uur", klinkt het bij gemeenteschool De Oester. "Voor en na schooltijd plaatsen we extra signalisatie, om weggebruikers extra aandachtig te krijgen. Maar wie zijn of haar kind afzet aan de school, parkeert soms ook fout omdat de straat hier zo breed is. Dan staan ze te dicht bij het zebrapad, waardoor overstekende kinderen voor andere bestuurders minder zichtbaar zijn."

En parkeren op straat hoeft eigenlijk niet, want vlak aan De Oester heb je op het Kerkplein een grote parking. Aangezien de Kloosterstraat aan de schoolpoorten al extra beveiligd werd met paaltjes en octopusmeubilair, zijn er geen andere maatregelen meer gepland. Het zijn vooral de weggebruikers die er trager moeten rijden. (BKH)

Leerlingen steken de brede baan over. Er staat al onder meer octopusmeubilair.
Mozkito Leerlingen steken de brede baan over. Er staat al onder meer octopusmeubilair.