34 studententeams strijden tegen elkaar in het derde seizoen van de Campus Cup met Otto-Jan Ham. Een team van hogeschool Vives verdedigt vanavond de West-Vlaamse eer.
Volledig scherm
34 studententeams strijden tegen elkaar in het derde seizoen van de Campus Cup met Otto-Jan Ham. Een team van hogeschool Vives verdedigt vanavond de West-Vlaamse eer. © © VRT - Thijs Jaspaert

Studenten van Vives Kortrijk mogen West-Vlaamse eer verdedigen in Campus Cup

Lichtervelde/Staden/Moorslede/MenenVier studenten uit Menen, Moorslede, Lichtervelde en Staden zijn vanavond te zien in het VRT-programma De Campus Cup. 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijgestreefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”
  PREMIUM
  Brugge

  Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijge­streefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”

  Geen mondmaskers of looplijnen meer in de winkelstraten en dus zijn zaterdag en zondag zo'n 200 Brugse handelaars open tijdens het eerste échte braderieweekend sinds corona uitbrak. “Ik kijk hier naar uit en ik voel dat mijn klanten dat ook doen”, zegt lingerieverkoopster Isabelle De Pourcq. En ook fietsenzaak Provan doet mee. “We verkopen misschien minder dan vroeger op zo'n weekend, maar de ambiance heeft ook iéts.”
 1. Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Vakbonden bouwsector herdenken slachtof­fers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

  Vakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.