Stormestraat krijgt vier nieuwe winkels

De Stormestraat wordt grondig vernieuwd. De drukke winkelstraat in hartje Waregem krijgt de komende jaren minstens vijftien nieuwe flats en vier nieuwe winkels. Projectontwikkelaar ION kocht in de Stormestraat 5 tot 15 het blok tussen interimkantoor Start People en landmeter Jo Dufaux. Het blok, waar doorsteek 't Pleintje is, wordt gesloopt tegen het najaar in 2017. Om plaats vrij te maken voor de bouw van een tiental ruime flats met terras voor- en achteraan en ruimte voor één of twee nieuwe winkels op het gelijkvloers. "Ik juich het toe, want de ontwikkelaar onderhandelt met aantrekkelijke ketens", zegt schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V). Doorsteek 't Pleintje blijft. De werken zijn eind 2018 af. "Er zijn nu al mensen die interesse hebben in een flat en zich bij ons melden", zegt Davy Demuynck (36), medezaakvoerder van ION. "De prijzen liggen nog niet vast, maar het zal in een hogere klasse zijn. Want de nieuwbouw ligt op een toplocatie, vlakbij de Markt", aldus Demuynck. In het huidige blok zijn nog twee handelaars actief. Juwelier Hein Vera verhuist tegen april 2017 naar een ruimer pand in de Stormestraat 16, waar nu nog geschenkenzaak Art'Ist zit.

"Een nieuwe start, want ik kan er mijn atelier uitbreiden", zegt Vera. Hair Look Nico zoekt nog een nieuw pand. Een tweede project situeert zich tussen schoenenwinkel Viva Lei en de ex-winkel van kledingzaak Charmy. Een privéwoning wordt er eind oktober gesloopt. Bouwbedrijf Matala laat een nieuwbouw optrekken met vijf flats en plaats voor twee winkels. Aan de achterzijde, kant Meersstraat, komt een gebouw met zes flats en achttien garages. Die werken starten begin 2017. (LPS)

V.l.n.r.: Juwelier Hein Vera, Madice Behaegel en Davy Demuynck in de Stormestraat, waar een bouwproject met nieuwe flats en winkels komt.
Johan Anckaert V.l.n.r.: Juwelier Hein Vera, Madice Behaegel en Davy Demuynck in de Stormestraat, waar een bouwproject met nieuwe flats en winkels komt.