Kinderen testen het Stoeberpad uit
Volledig scherm
Kinderen testen het Stoeberpad uit © Marc Driesen

Stoeberpad is nieuw beleefpad in Bos van Bo

Oud-TurrnhoutVlak bij het bezoekerscentrum van De Liereman is een nieuw natuurbeleefpad voor kinderen geopend. Het pad draagt de naam ‘Stoeberpad’ en slingert doorheen het Bos van Bo.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning is bezorgd over dalend aantal aanmeldingen: “Door de coronacrisis kunnen de mensen ons moeilijker bereiken en omgekeerd”
  RONSE

  Centrum voor Kinderzorg en Gezinson­der­steu­ning is bezorgd over dalend aantal aanmeldin­gen: “Door de coronacri­sis kunnen de mensen ons moeilijker bereiken en omgekeerd”

  Het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) van vzw Werken Glorieux biedt gratis opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. De coronacrisis maakt het moeilijk om die hulp te geven. “Het aantal aanvragen daalt, de problemen helaas niet”, zegt kwaliteitscoördinator Dorien Fostier.