Voorstelling ‘Stekene in den Grooten Oorlog’ op DVD beschikbaar

Kristof Pieters
Goed nieuws voor wie geen ticketje kon bemachtigen voor de voorstelling ‘Stekene in den Grooten Oorlog’ op 10 en 11 november in de Sportstek. De DVD van deze sfeervolle herdenking van WOI is vanaf nu beschikbaar.

Maar liefst 1.200 bezoekers genoten in november van de muzikale evocatie ‘Stekene in den Grooten Oorlog’. Het hadden er nog een pak meer kunnen zijn maar het spektakelstuk was meer dan een maand voor de première al uitverkocht. Omdat er in de gemeente geen zaal groot genoeg is voor zo’n spektakelstuk werd een tijdelijke schouwburg opgetrokken in de sporthal. Enkele verenigingen sloegen de handen in elkaar om de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken op een grootse manier. Bart Picavet regisseerde hiervoor een koor van 100 zangers, een orkest van 45 muzikanten en heel wat figuranten. Op het podium las de bekende acteur Frank Van Erum, bekend als Renzo uit Thuis, stukken voor uit het dagboek van de bekende Stekense huisdokter Leon Van Haelst. Die werden vervolgens op een tweede podium uitgebeeld door figuranten. Van Haelst was gedurende de Eerste Wereldoorlog huisarts en schepen in Stekene en dus een bevoorrechte getuige.

De DVD wordt nu te koop aangeboden voor de prijs van 10 euro. Wie een exemplaar wil bestellen, stuurt een mailtje naar info@stekeneindengrootenoorlog.be. In de loop van de komende weken krijgt u dan een berichtje over waar en wanneer u de DVD kan afhalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.