Verkiezingsbord Lore Baeten en Jan Briers (CD&V) in brand gestoken

RV
In Stekene is het voorbije weekend een verkiezingsbord van CD&V in brand gestoken.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het verkiezingsbord in brand gestoken, ter hoogte van de Zeshoekstraat in Stekene. Op dat bord hingen verkiezingsaffiches van Lore Baeten uit Sint-Niklaas, tweede opvolger voor CD&V op de Kamerlijst, en gewezen gouverneur Jan Briers, eerste opvolger op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen. “Gelukkig was er op dat moment een alerte voorbijganger. Met emmers water werd het vuur geblust”, aldus Lore Baeten. “De buren zijn er niet goed van. Het bord staat juist naast een maïsveld en het vuur was heftig.”

Gesprek

“Wel vaker wordt een bord beklad. Mensen tekenen er iets op of schrijven lelijke dingen. Dat vind ik al zeer onrespectvol. Ik begrijp frustraties en woede en ik wil die ook niet negeren. Ik ben bereikbaar en altijd bereid om op een respectvolle manier in gesprek te gaan. Maar dat iemand in staat is om niet alleen politici figuurlijk in brand te steken, maar ook een buurt in gevaar te brengen, dat choqueert me.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.