Stekense kernbelastingen blijven op zelfde niveau

photo_news
De belangrijkste Stekense belastingen blijven op hetzelfde niveau. De aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting blijft op 8 procent en de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven 976. Ook aan de algemene gezinsbelasting verandert niets.

De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond naar jaarlijkse traditie over een hele reeks belastingen en retributies. Bestuurspartij Gemeentebelangen heeft beslist om geen ingrijpende wijzigingen te doen. De kernbelastingen blijven sowieso op hetzelfde niveau. “En deze kernbelastingen maken ongeveer de helft uit van onze inkomsten uit belastingen”, legt schepen van Financiën Pieter De Witte uit. “Deze niet verhogen is een duidelijke beleidskeuze.”

Deze belastingen zijn sinds 2006 ongewijzigd gebleven. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de meerjarenplanning en het budget. Dat zal op de volgende gemeenteraad worden voorgelegd. Het gemeentebestuur laat nu echter al weten dat het niet de intentie heeft om deze legislatuur de belastingen te verhogen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.