Skatepark aan sportcentrum

Stekene krijgt een nieuw skatepark en multisportterrein. Ze komen op het grasveld naast sportcentrum De Sportstek en jeugdhuis De Cramme, met de jeugdlokalen van de speelpleinwerking, de bibliotheek en het terras van eetcafé De Meet vlakbij.

"Omdat streetstyle het populairst is bij skaters, BMX'ers en steppers, gaat onze voorkeur uit naar een skateplaza, met elementen die in steden voorkomen, zoals trappen, schuine vlakken, leuningen en lage muurtjes", legt schepen van Jeugd Gunter Van Campenhout uit. "Het skatepark is voor zowel de beginnende als voor de gevorderde gebruiker."


Daarnaast wordt een multisportterrein aangelegd met een veld van 24 op 12 meter van kunstgras. "Het terrein wordt een vandalismebestendige constructie, met geluids- en schokabsorberende materialen", zegt schepen van Sport Lorette De Permentier. "Dit terrein zal geschikt zijn voor voetbal en basketbal en vormt een aanvulling op het bestaande aanbod in het sportcentrum." De totale kostprijs wordt geraamd op 133.250 euro. (PKM)