Raad van State geeft groen licht voor heraanleg velden Avanti, kunstgras in ruil voor ringweg Crammerock

Geen enkele van de vier huidige velden in de sportzone groene putte voldoet aan de normen om in derde amateurklasse te spelen.
Kristof Pieters Geen enkele van de vier huidige velden in de sportzone groene putte voldoet aan de normen om in derde amateurklasse te spelen.
De Raad van State heeft het licht op groen gezet voor de heraanleg van de velden voetbalclub Avanti Stekene. De werken zijn nodig om te voldoen aan de eisen van de voetbalbond en moesten normaal klaar zijn tegen 1 september. Door de rechtszaak, die een aannemer had aangespannen, zal de club zich langer dan voorzien moeten behelpen met slechts twee van de vier terreinen.

Avanti speelt in de 3de amateurklasse en de voetbalbond heeft normen opgelegd waaraan het A-terrein aan moet voldoen. Geen enkele van de vier velden in de sportzone Groene Putte komt echter in aanmerking. Daarom is er een heraanleg nodig. “De plannen waren klaar in 2018 maar in een verkiezingsjaar mag het gemeentebestuur geen grote projecten meer opstarten en het gaat hier toch om een investering van zo’n miljoen euro”, legt voorzitter Jan Horckmans uit. “Pas dit jaar, bij het begin van de nieuwe legislatuur, kon de gemeenteraad zich over het dossier uitspreken. Het werd goedgekeurd waarna een aanbesteding werd uitgeschreven maar de kandidaat die uit de boot viel, diende een verzoek tot schorsing in bij de Raad van State. Die heeft deze maand een uitspraak gedaan en die is gunstig voor ons. We kunnen dus nu eindelijk verder met onze plannen maar alles heeft natuurlijk veel vertraging opgelopen. De overgangsregeling van twee jaar die de voetbalbond ons heeft gegeven, is vorig seizoen afgelopen en tegen 1 september moest het plein aan de normen voldoen. Die datum halen we uiteraard niet meer.”

Trouwe supporters verliezen

De club kan gelukkig wel op begrip rekenen bij de bond. “Het C-terrein, één van onze oefenvelden, komt het dichtst in de buurt van de opgelegde normen en we gaan daar nu tijdelijk onze officiële matchen op spelen”, vervolgt Horckmans. “We gaan hier wel een aantal trouwe supporters door verliezen. Die volgende matchen normaal vanachter het glas van de cafetaria. We hebben nu wel een tijdelijk drankpunt aan het nieuwe veld geplaatst maar veel stelt dit niet voor. Bovendien moeten we ook velden gaan huren bij andere clubs. Tijdens de werken verliezen we twee van de vier velden en we zitten met 250 jeugdspelers.”

Bij de heraanleg van de sportzone zat ook de organisatie van Crammerock aan tafel. Die maakt namelijk gebruik van het feestterrein naast de voetbalvelden maar door de groei van het festival heeft Crammerock meer ruimte nodig. “Er is een compromis bereikt waarbij we een strook grond afstaan rond de velden van zes meter voor de aanleg van een ringweg”, licht Horckmans toe. “Die weg is nodig voor de vrachtwagens die materiaal van artiesten aanleveren. In ruil krijgen wij een kunstgrasveld waardoor we ons A-terrein veel intensiever kunnen gebruiken. Het is een oplossing waar iedereen tevreden mee is. Het is alleen jammer dat de werken pas nu van start kunnen gaan. Het is nu even doorbijten maar tegen de kerstperiode moeten de werken normaal gezien klaar zijn.”

Aan het C-terrein werd een tijdelijk drankpunt geplaatst omdat de cafetaria aan het A-plein gelegen is.
Kristof Pieters Aan het C-terrein werd een tijdelijk drankpunt geplaatst omdat de cafetaria aan het A-plein gelegen is.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
De opbouw van Crammerock op het aanpalende feestplein is intussen gestart.
Kristof Pieters De opbouw van Crammerock op het aanpalende feestplein is intussen gestart.
Naast de sportvelden ligt het feestplein waar elk jaar het festival Crammerock plaats vindt.
Kristof Pieters Naast de sportvelden ligt het feestplein waar elk jaar het festival Crammerock plaats vindt.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cynthia De pannemaeker

    Voetbalbond WA ne zever over die pleinen, moeten zich aansluiten bij biljartbond en hun groene lakens!!!!