Politie Waasland-Noord neemt deel aan controleactie Goliath

Kristof Pieters
De federale en lokale politie hebben in de nacht van donderdag 23 mei op vrijdag 24 mei een grote controleactie ‘Goliath’ in Oost-Vlaanderen gehouden. Ook de politiezone Waasland-Noord nam deel aan de actie.

De actie was in de eerste plaats gericht op de bestrijding van onder meer woninginbraken, metaaldiefstallen, ramkraken en diefstal van werkmateriaal, en in de tweede plaats naar verkeersinbreuken in het algemeen. Naast patrouilles over het hele grondgebied was er op twee plaatsen in de politiezone een vaste controlepost opgesteld, één aan de Provinciale Baan in Vrasene en één aan de Trompstraat in Stekene. Alle voorbijrijdende voertuigen werden aan een grondige controle onderworpen. De politie trof één bestuurder aan die reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor zes uur. Daarnaast stelde de politie één proces-verbaal op voor verlopen keuring en één onmiddellijke inning voor snelheid. Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.