Morres toont 110 jaar geschiedenis op overzichtstentoonstelling

Yolande Morres, afstammeling van de stichter, mocht samen met burgemeester Jan-Frans Mulder de expo op originele wijze openen.
rv Yolande Morres, afstammeling van de stichter, mocht samen met burgemeester Jan-Frans Mulder de expo op originele wijze openen.
De meubelboulevard Morres in Hulst is een begrip in heel Nederland en België. Het bedrijf bestaat 110 jaar en viert deze bijzondere verjaardag met een unieke overzichtstentoonstelling over de opkomst, groei en toekomstvisie van dit van oorsprong familiebedrijf.

De overzichtstentoonstelling is nog tot 16 augustus te bezichtigen in de winkel. Het begon allemaal in 1909. Fré Morres startte in een klein pand in de Grote Bagijnestraat in Hulst een werkplaats voor het maken van meubels. Eind jaren ’60 verhuisden kantoren en het magazijn vanuit de binnenstad van Hulst naar het industrieterrein waar Morres nog steeds gehuisvest is. Begin 70-er jaren kwam daar ook een eerste showroom. De expo omvat leuke, grappige anekdotes en unieke voorwerpen die de geschiedenis van Morres illustreren. Zo is er de bakfiets die als eerste vervoermiddel voor de meubelen diende en de winkel aan de Bierkaai die de deur dichtdeed als er te veel klanten waren uit angst dat de vloer van de bovenverdieping zou inzakken… Ook was er de ‘Morresboot’ die door de woonwinkel tussen Kruiningen en de Perkpolder werd ingelegd om de mensen van ‘de overkant’ over te brengen voor een ‘Dagje Morressen’.

Half mei zal de compleet vernieuwde woonwinkel worden opgeleverd. Daarnaast vindt de klant de vernieuwde Depot Zeven outlet store en waar ooit de Morres-kantoren stonden, is nu een complete keukenboulevard uitgebouwd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.