Jonge fans op podium met zanger Jebroer

TIENERIDOLEN LOKKEN JEUGD MASSAAL NAAR CRAMMEROCK

Enkele kinderen mochten het optreden van Jebroer van erg dichtbij meemaken.
Foto Pieters Enkele kinderen mochten het optreden van Jebroer van erg dichtbij meemaken.
Moe maar tevreden hebben duizenden festivalgangers gisteren Crammerock Village, de officieuze en tijdelijke derde deelgemeente van Stekene, verlaten. Het festival trok dit jaar 32.000 bezoekers en de groep tieners was dit jaar opvallend goed vertegenwoordigd. Dat bleek ook tijdens de optredens van Kraantje Pappie, Jebroer en Boef.

"We zijn één van de weinige festivals waar kinderen onder de twaalf jaar gratis binnen mogen", zegt organisator Geert Robbrecht.

"Crammerock is ontstaan uit jeugdhuis De Cramme en we willen die roots niet verloochenen. Daarom dat we vasthouden aan de traditie om kinderen gratis toegang te geven, mits begeleiding van hun ouders. We hadden dit jaar wel een bijkomende maatregel genomen. Zo moesten ouders op voorhand een kids-ticket aanvragen. Op die manier hebben we meer zicht op hoeveel kinderen er zijn, want om veiligheidsreden is het aantal toegelaten kids natuurlijk wel beperkt. We konden zo ook meteen gsm-nummers van ouders registreren voor het geval er een kind verloren zou lopen." Crammerock adviseerde ouders wel om de jongste oortjes te voorzien van gepaste gehoorbescherming. Een oproep die niet in dovemansoren viel.

Dimas Rogiest.
PKM Dimas Rogiest.

Overrompeling

Dit jaar waren er wel opvallend veel kinderen en tieners op de festivalweide. Dit was vooral te danken aan de programmatie van enkele erg populaire tieneridolen zoals Kraantje Pappie, Jebroer en Boef.

De Club Stage bleek zelfs een maatje te klein. Vooral bij Jebroer en Boef stonden festivalgangers tot ver buiten de tent te drummen om een glimp op te vangen van het concert. Ook de organisatie was hierdoor wat overdonderd. "We wisten natuurlijk wel dat deze artiesten razend populair zijn, maar zo'n overrompeling hadden we ook niet verwacht. Ze hadden probleemloos de tent met de main stage kunnen vullen."

Zanger Jebroer haalde voor het nummer 'Kind van de duivel' enkele tieners op het podium. De 10-jarige Dimas Rogiest was één van hen. "Een speciale en toffe ervaring", lacht de knaap achteraf. "Mijn papa werkt hier mee achter de schermen en daarom dat ik al een paar keer op het festival op bezoek ben geweest met mijn mama. Dit jaar was het wel erg speciaal omdat ik mijn idolen kon zien, zoals Jebroer. Ik ben ook fan van Kraantje Pappie, met wie ik trouwens op de foto ben kunnen gaan", klinkt het trots.

Het mag duidelijk zijn. Crammerock is met 32.000 bezoekers zijn kinderschoenen dan wel ontgroeid; het festival is meer dan ooit 'kidsproof'.