Jonge bestuurder al racend betrapt in bebouwde kom riskeert fikse straf

Politierechter Peter D'Hondt.
Mozkito Politierechter Peter D'Hondt.
Joren R. uit Stekene werd op 13 januari 2018 betrapt door een politiepatrouille nadat hij met een snelheid van maar liefst 100 kilometer per uur in de bebouwde kom achter een vriend van de jeugdbeweging reed.  Beide bestuurders waren aan het racen en hadden elkaar uitgedaagd om zich te bewijzen. Eenmaal buiten de bebouwde kom ging de snelheid nog omhoog, tot 120 kilometer per uur. 

Op het moment van de feiten had R. zijn rijbewijs nog maar minder dan twee jaar in zijn bezit. Toch haalde hij al hallucinante snelheden samen met een vriend van hem die met een ander voertuig voor hem reed. R. kleefde bijzonder dicht op de bumper van zijn voorligger toen een politiepatrouille hen betrapte en staande hield. 

De jongeman schaamt zich diep, en ook zijn ouders thuis hebben hem al zwaar gestraft. Hij mocht weken niet meer rijden met de auto, en heeft al meermaals moeten horen wat hij die dag uitgespookt heeft. “Het was zeker niet de bedoeling om zijn vriend aan te zetten sneller te rijden. Ze waren wat aan het spelen en hebben hierbij zaken uitgehaald die zeker niet thuis horen op de openbare weg”, aldus zijn raadsman. “De feiten vallen niet goed te praten en zullen hoe dan ook niet meer gebeuren.”

Tijdens de zitting gaf de jongeman ook toe ooit al eens een joint gerook te hebben. Politierechter Peter D’hondt stelde hierdoor de zaak uit naar 29 oktober om de geschiktheid van de jongeman na te gaan. R. zelf riskeert alvast een boete en rijverbod, alsook zijn examens die hij opnieuw moet afleggen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.