Hongaarse seizoenarbeider gaat met pas gekochte auto over kop op E34

Kristof Pieters

Op de E34 richting Antwerpen gebeurde vrijdag in de late avond een spectaculair ongeval. Ter hoogte van Kemzeke ging een grote aanhangwagen aan het slingeren en sloeg over kop. Een Nissan Qashqai en een kleine tractor die op de aanhangwagen stonden, raakten zwaar beschadigd. Ook de terreinwagen die de combinatie trok liep flinke averij op. De jonge Hongaarse bestuurder bleef ongedeerd, maar was wel erg aangeslagen door het ongeval. De man was nog maar net uit het Nederlandse Hulst, waar hij als seizoenarbeider werkt, richting Hongarije vertrokken voor een vakantie van twee weken in zijn thuisland.

Een Nederlandse trucker van een uitzonderlijk transport zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren. “Ik zag hem net voor mij heel rustig de snelweg oprijden, maar na zo’n 300 meter begon de aanhangwagen te slingeren en verloor hij alle controle.”

De werkgever van de jonge Hongaar kwam ter plaatse om de aangeslagen man bij te staan. “Het is erg dat dit hem moet overkomen. Het is een goede en harde werker. Met de centjes die hij hier verdiende, had hij voor zijn moeder een tweedehandsauto gekocht. Die had hij samen met een kleine tractor op de aanhanger geladen om over te brengen naar Hongarije.”

De auto en de tractor waren na het ongeval rijp voor het schroot. De aanhangwagen en de terreinwagen van de man raakten zwaar beschadigd. Door het ongeval moest de E34 tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. 

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Germain De Block

    En vooral een heel goedkope voor de werkgever.zelf genoeg meegemaakt.is enige wat telt en geen kwalificaties.