Foutgeparkeerde vrachtwagen met zware gevolgen: bromfietser ziet oplegger te laat en raakt zwaargewond

Kristof Pieters
Een jongeman is gisterenavond ernstig gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets in de Trompstraat in Stekene tegen een geparkeerde vrachtwagen aanreed. Die stond fout geparkeerd op het fietspad.

Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur had zich bovenop de brug over de E34 geparkeerd om zijn rust te nemen, maar de man had zijn vrachtwagen naar eigen zeggen zonder het te beseffen per ongeluk op het fietspad geparkeerd. 

Door de duisternis merkte de jonge bromfietser de vrachtwagen veel te laat of zelfs niet op. Hij knalde met volle snelheid hard tegen de achterkant van de truck. Een MUG-team kwam ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. Daarna werd hij met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas overgebracht. 

Het is niet de eerste keer dat het op deze plek tot een ongeval komt met een geparkeerde vrachtwagen.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggy Cornelis

  men maakt de parkeer stroken tegenwoordig zo smal. onderaan de brug is er een parking ruim genoeg waarom staat de vrachtwagen daar niet? Ik vermoed dat deze weer vol stond. Vrachtwagens hebben bijna geen parkeer plaatsen waar ze veilig kunnen parkeren. Hoop spoedig herstel voor de jongen. En een oplossing voor de vrachtwagens ook voor men weer op hen in hakt. Daar staan regelmatig ook auto's stil tot op het fietspad niet alleen vrachtwagens

 • Thalia Pepermans

  Ze parkeren hun daar dagelijks op het fietspad, je kan er soms amper door

 • Ferdinand Nuyts

  10.1. 1° Elke bestuurder moet zijn snelheid regelen zoals vereist wegens de aanwezigheid van andere weggebruikers, in ’t bijzonder de meest kwetsbaren, de weersomstandigheden, de plaatsgesteldheid, haar belemmering, de verkeersdichtheid, het zicht, de staat van de weg, de staat en de lading van zijn voertuig; zijn snelheid mag geen oorzaak zijn van ongevallen, noch het verkeer hinderen.

 • avelino garcia

  Die buitenlandse vrachtwagenchauffeurs kennen de internationale verkeersregels NIET laat staan de Belgische en toch blijven zij hier rondtoeren met 30 tonners terwijl hier een autobestuurder voor het minste een herexamen en alle mogelijke proeven opnieuw moet afleggen en dat enkel en alleen omdat zij aan de helft van de prijs rijden. Winst komt opnieuw voor de veiligheid van de weggebruikers.

 • rik van dijck

  Allereerst veel beterschap voor de jongen , al begrijp ik niet dat ge zo’n gevaarte niet ziet staan . Brug is nochtans goed verlicht ! Een zware inschattingsfout van beide vind ik . De chauffeur mag daar inderdaad niet staan , maar als ge als bestuurder van een scooter dat niet ziet ....