Eerste clubs testen sportcentrum

GLOEDNIEUW COMPLEX MET KLIMMUUR IS EIND FEBRUARI HELEMAAL AF

De nieuwe cafetaria biedt uitzicht op de twee sportzalen en zal uitgebaat worden door twee clubs.
Kristof Pieters De nieuwe cafetaria biedt uitzicht op de twee sportzalen en zal uitgebaat worden door twee clubs.
Het sportcentrum wordt op dit moment afgewerkt. De klimmuur is bijna af en de eerste clubs zijn welkom in de sporthal. Er komen ook nog squashzalen, een horecazaak, een gevechtsportzaal en burelen voor de jeugd- en sportdienst.

Met meer dan vijftig sportverenigingen zat de oude sporthal overvol. Eerst was het de bedoeling om de sporthal enkel uit te breiden, maar uiteindelijk werd ook de oude hal volledig gestript en heropgebouwd. Aanpalend is intussen een nieuwe zaal opgetrokken die goed is voor twaalf badmintonterreinen of drie basketbal-, volleybal- en tennisterreinen. Twee mobiele wanden kunnen de zaal in drie verdelen. "De zaal is klaar en de clubs mogen er al gebruik van maken", zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Duyse (GeBe). "De sporters moeten zich wel nog tijdelijk omkleden in containers. Intussen kan een nieuwe sportvloer aangelegd worden in de oude hal. Om verwarring te vermijden is ook beslist om de namen 'blauwe' en 'groene' zaal te gebruiken."


De ingang is verplaatst naar de kant van de Nieuwstraat waar ook de burelen voor de jeugd- en sportdienst zijn ondergebracht. Een centrale middengang tussen de twee sportzalen leidt bezoekers naar de cafetaria. De uitbating hiervan is intussen toegewezen aan een consortium van de volleybal- en badmintonclub. Die gaan er een koppel met heel wat jaren horeca-ervaring in plaatsen. Naast twee polyvalente sporthallen zal het complex ook over squashzalen, een gevechtsportzaal en zelfs een klimzaal beschikken. De vzw Bergsport Waasland is intussen gestart met het aanbrengen van wanden met klimmateriaal. Nu moeten leden uitwijken tot ver buiten de regio om te trainen.

De eerste clubs testen de nieuwe sporthal uit. Vanop de eerste verdieping, waar een kleine zittribune is geïnstalleerd, hebben bezoekers een mooi zicht op de sporthal.
Kristof Pieters De eerste clubs testen de nieuwe sporthal uit. Vanop de eerste verdieping, waar een kleine zittribune is geïnstalleerd, hebben bezoekers een mooi zicht op de sporthal.

Eerste klimzaal

Met de gemeente is afgesproken dat de club zal instaan voor het vervangen van het materiaal en regelmatig de klimroutes zal vernieuwen. Het is de eerste overdekte klimzaal in de regio. Vanop de eerste verdieping kan men zowel de klimmers als squashspelers aan het werk zien en is er aan de andere zijde een tribune die uitzicht geeft op de sporthal. De aannemer heeft nog het meest werk met de verbouwing van de vroegere cafetaria en de inkom van de sporthal. Daar komt de buitenschoolse kinderopvang Roobedoes en een gevechtsportzaal op de bovenverdieping.

De oude sporthal krijgt een gloednieuwe vloer.
Kristof Pieters De oude sporthal krijgt een gloednieuwe vloer.

De Cramme

Ook jeugdhuis De Cramme zal er zijn nieuwe stek krijgen. De Cramme krijgt een ruimte van bijna 200 vierkante meter met een eigen terras. "Normaal was de opening al in september gepland, maar bij de graafwerken is er vertraging opgelopen. Eind februari moet het hele complex zeker klaar zijn", zegt Van Duyse nog. "We zijn enorm trots op het resultaat. Er zijn maar weinig gemeenten die over zo'n schitterende sportinfrastructuur beschikken."