Dieven gaan ervandoor met tachtig nieuwe autobanden

Bij garage De Ruyte in de Brugstraat gingen dieven aan de haal met tachtig nieuwe autobanden.
Foto PKM Bij garage De Ruyte in de Brugstraat gingen dieven aan de haal met tachtig nieuwe autobanden.
Dieven hebben bij een inbraak bij garage De Ruyte in de Brugstraat in Stekene tachtig autobanden gestolen. De daders sleurden de banden honderden meters mee over een weiland tot aan een landweggetje, waar hun bestelwagen klaar stond.

De politie van de zone Waasland-Noord onderzoekt nog alle pistes, maar voorlopig is er van de dievenbende en de gestolen banden geen spoor. Volgens garagehouder Dirk De Ruyte moet de diefstal goed voorbereid zijn. "Ze hebben duidelijk de omgeving op voorhand komen verkennen", vertelt hij. "Als ze langs de voorkant hadden toegeslagen, was het alarm afgegaan, maar ze braken binnen via de achterkant. Ik had nooit verwacht dat dit een zwakke schakel zou zijn omdat de achterkant van het magazijn aan weilanden grenst. De dieven hebben echter de moeite genomen om alle banden twee- tot driehonderd meter ver over het weiland te sleuren tot aan een zandweg, waar hun bestelwagen klaar stond."


Tot overmaat van ramp waren de banden nog maar pas geleverd. "Ik had amper nog iets in voorraad en vlak voor de inbraak zijn er meer dan negentig banden geleverd", zucht de man. "Ze hebben uiteraard alleen de duurste exemplaren meegenomen. De goedkope staan bovenaan in de rekken, maar die hebben ze ongemoeid gelaten. Ze kregen zelfs niet alle banden mee in hun bestelwagen. De overschot hadden ze weggestopt in het struikgewas, mogelijk om die later op te halen. Gelukkig hebben we die teruggevonden. Aan de sporen te zien in de modder moeten er meerdere daders geweest zijn."


Het is niet de eerste keer dat de garage dieven over de vloer krijgt. "De vorige inbraak dateert wel al van vele jaren geleden", vervolgt De Ruyte. "Ik dacht dat ik voldoende maatregelen had genomen op vlak van bewaking, maar na deze inbraak gaan ik uiteraard nog extra maatregelen nemen." (PKM)