Dierenwelzijn en burgerparticipatie nieuwe bevoegdheden binnen college

vlnr: Gunter Van Campenhout, Dirk Backaert, Kris Van Duyse, Stany De Rechter, Lorette De Permentier en Pieter De Witte
Kristof Pieters vlnr: Gunter Van Campenhout, Dirk Backaert, Kris Van Duyse, Stany De Rechter, Lorette De Permentier en Pieter De Witte
Het Stekense schepencollege heeft alle bevoegdheden verdeeld. Aangezien Gemeentebelangen opnieuw een absolute meerderheid heeft behaald, zijn er weinig verschuivingen, maar er zijn wel enkele nieuwe departementen vastgelegd.

Nieuw is de bevoegdheid voor Dierenwelzijn. Die komt bij eerste schepen Kris Van Duyse, die daarnaast ook bevoegd blijft voor Openbare Werken en Mobiliteit. Hij staat wel Gebouwen en Onroerend Erfgoed af aan Pieter De Witte die daar professioneel ook al bijna fulltime mee bezig is en dus heel wat expertise heeft. De Witte blijft daarnaast ook verantwoordelijk voor Financiën, Milieu, Economie en Onderwijs. Burgemeester Stany De Rechter krijgt alle taken die bij zijn functie horen zoals veiligheid en neemt ook de bevoegdheden Bevolking, Ruimtelijke Ordening en Land- en Tuinbouw voor zijn rekening. Gunter Van Campenhout blijft verantwoordelijk voor Cultuur en Jeugd, maar krijgt wel enkele nieuwe bevoegdheden zoals Evenementen, Citymarketing, Burgerparticipatie en Buurt- en wijkcomités. Lorette De Permentier krijgt opnieuw Sport en toerisme. Dirk Backaert zal als gewezen OCMW-voorzitter terug Sociale Zaken en Bejaardenzorg onder zijn hoede nemen. Halfweg de legislatuur worden de twee laatstgenoemden vervangen door respectievelijk Heidi Van Gaever en Grietje Cortebeek. Zij zullen ook de bevoegdheden overnemen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Hopelijk hebben de bejaarden dit jaar de vaccinatie tegen griep gekregen van 2018 en niet zoals vorig jaar die van het jaar er voor!