CD&V komt met de fiets naar gemeenteraad

Geert De Rycke
De CD&V-fractie heeft dinsdagavond een voorstel gedaan aan de rest van de gemeenteraad om voortaan de auto thuis te laten en te kiezen voor alternatieven om naar het gemeentehuis te komen. Op die manier wil de partij een voorbeeld stellen in het kader van de klimaatproblematiek.

De partij deed het voorstel in navolging van gemeenteraadslid Réno Martens die al 20 jaar lang resoluut voor de fiets kiest om zich te verplaatsen van en naar het gemeentehuis. CD&V deed dinsdagavond daarom het voorstel aan alle 25 raadsleden om dit ook te doen. “Om de wereld te verbeteren, moet je beginnen bij jezelf”, vindt voorzitter Johan Symoens. “Daarom dat we onze gemeenteraadsleden vragen om voor verplaatsingen in het kader van hun mandaat de auto thuis te laten en te voet te gaan, de fiets te nemen of het openbaar vervoer.”

CD&V suggereert aan het gemeentebestuur ook om een fietsvergoeding te overwegen om iedereen over de streep te trekken. “Maar we zeggen wel nu al dat we deze met onze fractie niet gaan opnemen als die vergoeding er zou komen. We hopen dat onze oproep en het spreekwoord ‘geen woorden maar daden’ voldoende is om iedereen te overtuigen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcel Marcel

    Als ze van buiten Stekene komen, ok met de fiets. Wat een puinhoop aan de stoplichten van Drieschouwen, als de burgemeester daar alle dagen 2keer moet passeren dan zal het rap veranderd zijn.