Brand in woning legt professionele cannabisplantage bloot

Kristof Pieters
Aan Nieuwdorp in Stekene is de brandweer vrijdag toevallig op een cannabisplantage gestoten. Een kortsluiting aan een elektriciteitskast lag aan de basis van de brand.

De brandweer van de posten van Stekene, Sint-Gillis-Waas en Melsele werden opgeroepen nadat buurtbewoners rook en vlammen hadden opgemerkt aan de zijkant van de woning. Bij aankomst van de hulpdiensten was er een beperkte brandhaard in een klein bijgebouw naast de keuken. Bij een verkenning van de woning trof de brandweer op de eerste verdieping en op de zolderverdieping verschillende ruimten aan waar cannabisplanten stonden. Om hoeveel planten het ging en of ze al oogstrijp waren, was nog niet duidelijk. Het zou in elk geval om een professioneel ingerichte plantage gaan. Van de bewoners was geen spoor. De schade aan de woning bleef beperkt tot voornamelijk rookschade.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.