Bestuurder laat gsm vallen: wagen ramt twee gevels

De wagen reed eerst tegen enkele houten paaltjes tussen de rijbaan en het fietspad links. Vervolgens schampte hij tegen de gevel van het huis rechts en reed hij door een haag tegen de zijgevel van de woning achteraan op de foto.
Kristof Pieters De wagen reed eerst tegen enkele houten paaltjes tussen de rijbaan en het fietspad links. Vervolgens schampte hij tegen de gevel van het huis rechts en reed hij door een haag tegen de zijgevel van de woning achteraan op de foto.
Een wagen heeft zaterdagochtend twee gevels geramd aan Nieuwdorp in Stekene. De bestuurder was naar eigen zeggen afgeleid omdat zijn mobiele telefoon onder zijn zetel was gevallen. Er was schade aan de auto en de woningen, maar er vielen geen gewonden.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur. De bestuurder van een Peugeot 307 reed vanuit de richting van Koewacht naar Stekene. In een scherpe bocht aan Nieuwdorp ging het mis. De man was naar eigen zeggen afgeleid omdat zijn mobiele telefoon onder zijn zetel gevallen was. Toen hij hem wilde oprapen, lette hij even niet op de weg en ging het mis.

Brievenbus

Hij ramde eerst enkele houten paaltjes tussen de rijbaan en het fietspad en schampte vervolgens tegen de gevel van een eerste woning. Daar sneuvelde een raam. Ook de brievenbus en een haag moesten eraan geloven. Het voertuig kwam vervolgens tegen de zijgevel van een tweede woning tot stilstand. Van dat tweede huis sneuvelde een kelderraam. In de kelder was er lichte schade.


De brandweer kwam ter plaatse voor het opruimen van de brokstukken en om het gesneuvelde raam dicht te maken. De bestuurder was zwaar onder de indruk van de ravage. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis van Sint-Niklaas gebracht. In de huizen raakte niemand gewond.


De bewoners zijn niet verrast door het ongeval. "Het moest er vroeg of laat van komen", getuigen ze. "We horen hoe auto's hier soms met hoge snelheid naderen, om dan net voor de bocht af te remmen. Het is een venijnige bocht. Vorige week gebeurde er ook al een zwaar ongeval, maar dan aan de overkant van de weg. Een bestuurder verloor toen ook de controle en slipte. Hij ging over de kop en de auto belandde op zijn dak in een voortuin. Heel de afsluiting was aan flarden."


De bewoners beseffen dat de schade een pak groter was geweest als er geen houten paaltjes hadden gestaan tussen de rijbaan en het fietspad. Die hebben de grootste klap opgevangen. "Anders was de auto wellicht dwars door de muur gegaan. Er is nu ook flink wat ravage, maar het belangrijkste is dat de gevel niet gebarsten is en beide woningen niet gestut moeten worden. Alleen de haag tussen onze opritten is een stuk kleiner geworden. Amper tien minuten voor het ongeval is mijn zoon naar het werk vertrokken met zijn auto, die hier altijd op de oprit geparkeerd staat, net op de plek waar de wagen tegen de gevel is geknald. Het had dus echt erger kunnen zijn."