Beklaagde zonder gepast rijbewijs crasht met motorfiets van vriend in voortuin

Geert De Rycke
Timmy V. uit Stekene verscheen vrijdagochtend in de rechtbank van Dendermonde nadat hij vorig jaar in Stekene met de motorfiets van een vriend in een voortuin terechtkwam. V. ging daarna naar huis enkele honderden meters verder om naar het ziekenhuis te gaan met een gebroken elleboog. De vriend ging de motor opladen. De jongeman uit Stekene had geen geldig rijbewijs voor een motorfiets. “Ik rij ook met een quad en dacht dat dit rijbewijs geldig was voor dit type motorfiets”, aldus V. 

Volgens getuigen die het ongeval zagen gebeuren, reed de man vlak voor de feiten op zijn achterwiel. De beklaagde ontkent dit echter. “Ik verloor gewoon de controle en kwam in de voortuin terecht. Ik wou gewoon eens proberen om hier mee te rijden”, verklaarde V. aan politierechter Peter D'hondt. De man vloog na het ongeval op het asfalt en brak hierbij zijn elleboog. Hij ging naar huis en zijn vriendin bracht hem naar spoed waarna de vriend de motorfiets ging ophalen. “Mijn cliënt had zeker niet de intentie om te vluchten, hij wou gewoon zo snel mogelijk naar het ziekenhuis”, aldus zijn raadsman. 

De vriend was niet op de hoogte dat hij geen geldig rijbewijs had en werd vrijgesproken door politierechter Peter D’hondt. Ook het vluchtmisdrijf werd weerhouden voor de beklaagde. Voor het ongeval kreeg hij wel een geldboete van 1.600 euro en 21 dagen rijverbod opgelegd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.