Amazone Sarra (21) overleden nadat paard haar in gezicht trapt

RV
Jumpingamazone Sarra Van Avermaet (21) uit Hamme is gisteren overleden nadat ze zaterdag een trap van een jong paard in het gezicht kreeg. De jonge vrouw nam toen deel aan de regionale wedstrijd Stal Hulsterlo. Dat meldt de organisatie Hippische Regionale Oost-Vlaanderen (HROV) op Facebook. 

De hulpdiensten brachten de zwaargewonde Sarra zaterdag onmiddellijk naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Daar overleed ze gisteren aan haar verwondingen. De precieze omstandigheden van het tragische ongeval zijn niet bekend. 

“Sarra was ondanks haar jonge leeftijd een ervaren amazone die voornamelijk jonge paarden onder het zadel had”, zo staat op de website Equnews te lezen. Sarra runde samen met haar vader, eveneens een fanatiek paardenliefhebber, stal De Gordebeek in Stekene.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Inemma Marie

  Ongelooflijk veel steun en sterkte aan de familie van Sarra. Dit verlies is pijnlijk en onaanvaardbaar. Veel te jong en nog vol ambitie.

 • Sabine Smet

  RIP Sarra en aan de familie en haar vriend wens ik heel veel sterkte,xxx

 • Sara Louagie

  Slazpzacht sarra en heel veel sterkte aan de familie en vriendjes rust zacht meid je bent nu een mooie ster aan de hemel rust nu zacht ⭐⭐⭐⭐

 • Tatiana Gonzalo

  Seg mensen, als jullie niets over paarden en voornamelijk jonge paarden kennen dan is het nu zeker niet aan de orde om hierover te oordelen! Wie zegt dat Sarra achter het paard stond? Staat nergens vermeld en volgens mij was Sarra een ervaren amazone die wist wat ze deed. Een jong paard kan soms onvoorspelbaar uit de hoek komen en is alles op minder dan 1 seconde gebeurt, ook al stond je aan het hoofd of schouder van het paard... Kritiek is hier niet op zijn plaats!! Rustzacht Sarra

 • Seline Kavak

  Sommigen die hier reeds een reactie geplaatst hebben doen zich precies voor als de grote kenners van onze paardensport. Paarden zijn niet dommer of een hond en een kat. Ze hebben een imposant lichaam waardoor ze onbedoeld hun macht en kracht niet kunnen inschatten. Sarra is opgegroeid tussen de paarden, zij wist exact wat ze deed met haar paarden en hun trainingen. Het is soms een kwestie van een fractie van een seconde. De paardenwereld rouwt, 1 grote familie... Slaapzacht Sarra...