Actiecomité Zomerhuis start nieuwe affichecampagne

Het buurtcomité verzamelde al meer dan 400 handtekeningen, voldoende om het dossier op de gemeenteraad te brengen.
Kristof Pieters Het buurtcomité verzamelde al meer dan 400 handtekeningen, voldoende om het dossier op de gemeenteraad te brengen.
Het buurtcomité Zomerhuis is met een nieuwe campagne gestart om de plannen van de gemeente aan te vechten. Die wil het recreatiedomein een nieuwe invulling geven, maar buurtbewoners vinden het project té grootschalig. 

Ze zijn deze week gestart met een nieuwe flyer-, affiche-, en petitiecampagne. “Op een week tijd hingen we de buurt vol affiches, flyerden we in de omliggende straten én zamelden we bijna 400 handtekeningen in voor een Zomerhuis dat wel op maat van Stekene is”, zegt Jessie Vandevelde. “We maken hierbij nog eens duidelijk dat we het niet eens zijn met dit veel te grootschalig horecagebouw, het bijhorende mobiliteitsprobleem én met het feit dat het gemeentebestuur niet open staat voor burgerparticipatie.”

Het gemeentebestuur heeft het dossier intussen over de verkiezingen heen getild, maar het buurtcomité vraagt om ook de uitslag van de beroepsprocedure af te wachten. Een aantal omwonenden ging begin dit jaar in beroep tegen de vergunning. Volgens het comité is er veel steun. “In de Kaaistraat, Brugstraat en Bormte gingen we deur aan deur, maar ook de betrokkenheid in de rest van Stekene is zeer groot”, zegt Leen Meul. Ondertussen verzamelden ze meer dan voldoende handtekeningen om het onderwerp op de gemeenteraad te krijgen. “Het streefdoel was 300 handtekeningen, maar er stromen nog dagelijks bijkomende handtekeningenlijsten binnen. Van zodra de hele buurt op de hoogte is en alle lijsten binnen zijn, gaan we de handtekeningen afgeven op het gemeentehuis.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.