Werken Tervuursesteenweg week later dan gepland klaar

Niet komende maandag maar wel pas de week daarop gaat de Tervuursesteenweg tussen Perk en Elewijt opnieuw open. De werken, die een jaar geleden begonnen, liepen in de laatste fase nog wat vertraging op. Daardoor moeten ook de bussen van De Lijn nog een dikke week omrijden. Maandag starten ook in Melsbroek werken, waardoor De Lijn ook daar een omleiding moet volgen.

Maandag worden de fietspaden op de Tervuursesteenweg geasfalteerd en woensdag krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. "Door enkele kleine problemen gaat de steenweg een week later open dan gepland", zegt schepen van Openbare Werken Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). "Daardoor blijft de grote omleiding via de Luchthavenlaan en de Woluwelaan nog een week extra in voege. Als alles volgens plan verloopt, dan heropenen we de steenweg op maandag 13 november."


Tot dan moeten ook de bussen van De Lijn omrijden. Die moeten vanaf volgende week maandag ook in Melsbroek een omleiding volgen, omdat de gemeente start met rioleringswerken op de Perksesteenweg. Daar worden de aansluitingen naar de nieuwe kmo-zone Steen III onder de grond gelegd. Lijnen 225, 681 en 682 kunnen Melsbroek daardoor tot en met 17 november enkel vanop de Haachtsesteenweg en de Tervuursesteenweg bedienen. Vervanghaltes zijn Melsbroek Stationslaan en Vinkenbaan. Lijn 225 rijdt niet door de Sellaertsstraat en de Perksesteenweg. Er zijn vervanghaltes ter hoogte van de Thenaertsstraat en de Vinkenbaan. Vanaf maandag 20 november zijn alle omleidingen van de baan. (RDK)