Vijftien bewoners rusthuis Floordam in quarantaine nadat een van hen positief test op corona

Woonzorgcentrum Floordam in Melsbroek.
Baert Marc Woonzorgcentrum Floordam in Melsbroek.
In Melsbroek zitten vijftien bewoners van een leefgroep in rusthuis Floordam in quarantaine nadat een bewoner vanochtend positief testte op het coronavirus. Ook voor het personeel worden extra maatregelen genomen.

“De bewoner had woensdag koorts en moest hoesten”, legt directeur Patrick Meers uit. “We hebben meteen een coronatest laten uitvoeren en vanochtend (vrijdag, nvdr) bleek die positief. Dat betekent dat de bewoner, die lichte symptomen vertoont en niet naar het ziekenhuis moet, en de veertien medebewoners van de leefgroep in quarantaine moeten. Ze moeten dus veertien dagen in hun kamer blijven. De medebewoners zullen pas getest worden als ze symptomen vertonen. De mensen die in de andere leefgroepen wonen, moeten niet in quarantaine omdat ze niet in contact kwamen met de besmette persoon.”

Beperkt beschermingsmateriaal

Het rusthuis nam ook meteen de nodige maatregelen voor het personeel. “De werknemers dragen mondmaskers, een beschermende schort en een spatbril”, gaat Meers verder. “We hopen dat we binnenkort snel een nieuwe lading beschermingsmateriaal krijgen, want onze voorraad is beperkt.”

Hoe de bewoner de besmetting opgelopen heeft, is niet duidelijk. “Sinds vorige week vrijdag is alle bezoek verboden. De kans bestaat dus dat de bewoner nog voor dat bezoekersverbod besmet werd, aangezien de incubatietijd tot veertien dagen kan bedragen.”