Vier kleuterkoppels ‘getrouwd’ op Valentijn

Polle Ryon, de zoon van burgemeester Kurt, stapte in het huwelijksbootje met Esmée.
Lukas Polle Ryon, de zoon van burgemeester Kurt, stapte in het huwelijksbootje met Esmée.
Valentijn ging vandaag met heel wat prille liefde gepaard in Steenokkerzeel. Daar stapten acht kleuters van school Ter Ham in het huwelijksbootje.

De voorbije weken hebben de kleuters van juf Becky en juf Lieve van school Ter Ham zich ingeleefd in het thema verliefd zijn, Valentijn en trouwen. Vandaag volgde dan de kers op de (bruids)taart… Acht kleuters gaven mekaar het ‘ja-woord’. De kapel van de Vrije School Ter Ham deed dienst als sfeervol romantisch decor.

De vijf-jarigen deden hun beste (trouw)kleren aan, lieten de haren stylen en werden ‘getrouwd’ door de échte burgemeester Kurt Ryon. Die mocht daarbij meteen ook zijn eigen zoontje Polle ‘in de echt verbinden’.

“Iedereen is heel gelukkig”, lacht Ryon, die voor de gelegenheid uitgedost was als Samson-burgemeester met hoge hoed en witte handschoenen. “Het was net echt. De kapper is op school geweest en de vingers van de meisjes zijn gelakt, de ringen werden uitgewisseld en achteraf was er zelfs een receptie en feest mét openingsdans.” 

Dat zijn eigen zoontje in het huwelijksbootje stapte met Esmée was wel bijzonder. “Ik heb net geen traantje gelaten, maar het was wel heel speciaal”, knipoogt Ryon.

De ‘trouwers’ kregen een akte mee naar huis waarin staat dat ze ‘elkaar eeuwige vriendschap hebben beloofd, in goede en kwade tijden, ook na het zesde leerjaar’.

Burgemeester Kurt Ryon met zijn zoon Polle en ‘schoondochter’ Esmée.
Lukas Burgemeester Kurt Ryon met zijn zoon Polle en ‘schoondochter’ Esmée.
De ‘trouwers’ kregen een heuse akte mee naar huis.
Lukas De ‘trouwers’ kregen een heuse akte mee naar huis.
Vier kleuterkoppels stapten in het huwelijksbootje.
Lukas Vier kleuterkoppels stapten in het huwelijksbootje.
Kurt Ryon had zich voor de herkenbaarheid voor de kleuters uitgedost als ‘Samson’-burgemeester.
Lukas Kurt Ryon had zich voor de herkenbaarheid voor de kleuters uitgedost als ‘Samson’-burgemeester.
De kapel van school Ter Ham vormde het sfeervolle romantische decor.
Lukas De kapel van school Ter Ham vormde het sfeervolle romantische decor.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.