Vervuilde bodem langs Kortenbergsesteenweg wordt onderzocht

Bodemonderzoekers nemen stalen van de verontreinigde grond in Steenokkerzeel.
Lukas Bodemonderzoekers nemen stalen van de verontreinigde grond in Steenokkerzeel.
Twee deskundigen hebben vrijdag in opdracht van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) stalen genomen van de verontreinigde grond langs de Kortenbergsesteenweg. Daar zitten twee lekkende mazouttanks in de bodem.

Midden oktober wilde een aannemer in opdracht van de eigenaar van het bewuste perceel de citernes uit de grond halen. Maar tijdens die werkzaamheden bleek dat de mazouttanks lekten. Een drama voor buurman Christophe Van Eechaute, want als blijkt dat ook de grond op zijn perceel vervuild is, dan is de kans reëel dat hij een deel van zijn woning zal moeten afbreken.

OVAM, die in 2003 al een eerste onderzoek uitvoerde op het perceel en toen ook al verontreiniging vaststelde, heeft afgelopen vrijdag twee bodemdeskundigen stalen laten nemen op het bewuste perceel en de aanpalende gronden. Later deze maand worden de resultaten van dat onderzoek verwacht, en zal blijken hoe verspreid de verontreiniging inmiddels is.

Omdat Christophe Van Eechaute ervan overtuigd is dat de eigenaar van het vervuilde perceel wist dat er problemen waren, overweegt hij om een klacht in te dienen bij de Procureur des Konings wegens schuldig verzuim.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.