Vandalen strooien glas op voetbalveld

KSVO MOET PUIN RUIMEN NA EINDE-EXAMENFEESTJE VAN JONGEREN

Voorzitter Emile De Backer bij de resten van het barbecuefeestje.
Foto Lukas Voorzitter Emile De Backer bij de resten van het barbecuefeestje.
Voor de tweede keer in vijf maanden tijd hebben jongeren het bont gemaakt op het voetbalveld van K. Steenokkerzeel Vlug-Op. Ze stookten een vuurtje en gooiden glasscherven op het B-terrein. "Levensgevaarlijk", zegt voorzitter Emile De Backer. "Wat als één van onze voetballers glas in zijn been krijgt?" Eerder deze week lagen er ook al kapotte bierflesjes op een speelplein in Perk.

Toen Emile De Backer, voorzitter van voetbalclub K. Steenokkerzeel Vlug-Op, gisterochtend een kijkje ging nemen op de sportaccommodatie in de Damlaan schrok hij zich een hoedje. "Voor de dug-out op het B-terrein waren sporen van een vuurtje", klinkt het. "Een deel van het gras was volledig zwartgeblakerd. Wat verderop lagen braaksel en een hoop lege bierflesjes. Een deel van die flesjes was stukgeslagen, waardoor er her en der glasscherven verspreid op het voetbalveld lagen. Levensgevaarlijk. Vanavond (gisteravond, red.) moet onze eerste ploeg trainen op het veld. We zullen tegen dan alles wel opgeruimd hebben, maar ik ga de spelers toch vragen om gezamenlijk nog even na te kijken of er ergens nog glas ligt. We willen zeker zijn dat alle scherven opgeruimd zijn, want als één van de spelers een sliding maakt en een stukje glas in zijn been krijgt, dan kan hij zich vreselijk blesseren. Bovendien zijn we als club verantwoordelijk voor dit soort ongevallen, terwijl we er zelf bitter weinig aan kunnen doen."

Tweede keer

De voorzitter van de voetbalclub waarschuwde de lokale politie, die gistermiddag de nodige vaststellingen kwam doen. "Ik hoop dat de jongeren tot het besef komen dat het voetbalveld geen fuif- of barbecueterrein is", aldus nog De Backer. "Het is nu al de tweede keer in vijf maanden dat ze het hier bont maken op onze terreinen. De maat is vol. We moeten iets ondernemen zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Alleen door een omheining te plaatsen, kunnen we dit probleem vermijden."


Sportschepen Geert Laureys (Klaver/N-VA) is ook niet opgezet met de vandalenstreken. "We zijn aan het bekijken hoe we dit kunnen aanpakken", luidt het. "Zo zullen we iedereen via onze kanalen op de sociale media alvast duidelijk maken dat glas strooien op een voetbalveld voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Op termijn wordt de sportaccommodatie langs de Damlaan vernieuwd en volledig omheind. Maar die werken zijn nog niet voor morgen."


Het voorval op het voetbalveld in Steenokkerzeel was niet het enige deze week. In de nacht van dinsdag op woensdag hielden jongeren ook al een barbecuefeestje op het speelplein naast het voetbalveld in Perk. "Daar lagen etensresten, glas, blikjes en flesjes bier", gaat Laureys verder. "Ook hier was een deel van de flesjes stukgeslagen. En dat op een terrein waar heel wat kinderen en honden lopen. Levensgevaarlijk."